Tšilli-brownie‘d

Mulle meeldib tume šokolaad. Eriti tšillipipraga. Kohvi kõrvale täiesti suurepärane. Šokolaadikoogid seevastu… aeg-ajalt nende järele muidugi isu on, aga üldiselt tulevad pingereas enne igasugused muud isendid. Aga tume šokolaad ja tšillipipar koos koogis? Vääriks vist proovimist. Nõnda see läks. Kolmapäevasel päeval, kahe jalgpallimängu vahel. Tulemus oli ama hea, kui tšillišokolaad. Pealt krõbe, seest niiske, i-le paneb täpi peale vahukoor serveerimisel. Oluline on, et kook ei küpseks üle, vaid jääks seest niiskeks.

Tšilli-brownie‘d

200 g 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
50 g võid
2 muna
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl jahvatud tšillipipart
75 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g kreeka pähkleid

Tükelda šokolaad ja sulata koos võiga madalal kuumusel. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, sega veidi jahtunud sulašokolaadi hulka. Sega omavahel jahu, tšillipipar, hakitud pähklid ja küpsetuspulber. Lisa šokolaadisegule ning sega ühtlaseks tainaks. Määri umbes 22×22 cm suurune vorm võiga ja puista üle riivsaia või jahuga. Vala tainas vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda. Serveeri vahukoorega.

Advertisements

3 responses to “Tšilli-brownie‘d

  1. kas on tunda ka tsillit, vürtsine?
    küsin kuna pole ka tsillisoksi proovind

  2. On täitsa tunda. Kui väga suur tšillisõber pole, siis tasuks vast esimesel korral vähem kui supilusikatäis lisada.

  3. Pingback: Valge šokolaadi kook tšilliga « Toidutegu

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s