Tuunikalapasta

Pasta on üldiselt üsna tänuväärne toit, enamasti lihtne ja kiire ning võimaldab lahedasti varieerimist. Muidugi tuleb mõningatest lihtsatest põhitõdedest kinni pidada (pastat tuleb keeta rohkes vees ja mitte täiesti pehmeks, vaid al dente), aga selles vaevalt midagi uut on.

Tuunikalapasta (neljale)
(allikas: “Pastaraamat”)

300 g pastat
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
1 karp tuunikala vees
400 g purustatud tomatit
soola, musta pipart, suhkrut
basiilikut
1 dl riivitud Parmesani juustu
(1 väike purk musti oliive)

Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente, kurna. Tükelda sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa tomatikonserv, maitsesta soola, pipra, basiiliku ja vähese suhkruga. Kuumuta veel pisut. Sega hulka tuunikala ja juust, vala segu potti pasta peale ning sega läbi. Serveeri kohe värske basiiliku ja riivitud parmesaniga.

Advertisements

5 responses to “Tuunikalapasta

  1. Mina lisan ka tuunikalakonservi alles täita lõpus, üks itaalia sõber kunagi õpetas nii. Enne olin mingi eesti retsepti järgi ikka alguses tuunikala läbi kuumutanud, aga tuimaks jäi.
    Kui ma veel ülikoolis olin, siis oli see üks väga sagedane õhtusöök. Nüüd teen harvemini, sest elukaaslane on üsna niru pastasööja..

  2. Miks just al dente? Kas see mitte ei tähenda, et makaron on hamba all natuke nätske veel…? Aga mulle ei meeldi nätske 😀

  3. Nii teevad itaallased ise. 😉
    Põhimõtteliselt tähendab jah seda, et pasta osutab hamba all veel vastupanu. Läbikeedetud, aga mitte täiesti pehme ega ka mitte pooltoores.

  4. Kui itaallastest veel rääkida, siis on pasta keetmine viimane asi, mida tehakse. Pasta ei oota kunagi kastme valmimise järgi, pigem vastupidi.

  5. Jah, loomulikult. Nagu ka ei oota pasta sööjaid, vaid sööjad pastat.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s