Panna cotta

Avastamisrõõmu köögis on veel palju. Panna cotta oli mul siiani lihtsalt kuidagi kahe silma vahele jäänud. Ei eelarvamust, ei vastumeelsust, lihtsalt polnud mingil põhjusel pähe tulnud, et see kuidagimoodi ahvatlev võiks olla. Kuni Nami-Nami kooskokkamine sundis asja käsile võtma. Retsept Nami-Namist.

Hapukoore panna cotta

2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
1 vanillikaun või 2 tl vanillisuhkrut
4 dl hapukoort
2 tl želatiini

Lõika vanillikaun pooleks. Pane koos rõõsa koore ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Jahuta, eemalda vanillikaun. (Kui kasutad vanillisuhkrut, siis lisa see hiljem koos hapukoorega).
Leota želatiini 0,5 dl vees ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi.
Kui rõõsk koor on jahtunud, siis klopi vispli abil juurde hapukoor (ja vanillsuhkur), siis nirista juurde jahtunud želatiin.
Vala segu 6 portsjonvormi sisse ja pane paariks tunniks külma tarretuma. Serveeri marjadest valmistatud kastmega.

Meeldivas mõttes üllatus. Sõna ‘tarretis’ toob esimese asjana mõttesse ikka mõne selge puuvilja- või mahlatarretise, niisiis osutus üpris positiivseks, kuivõrd “mittetarretisene” panna cotta sai. Tarretunud, aga mitte tarretis. Kreemjas, aga mitte kreem. Mõnus. Ehkki suhkrut paneksin järgmine kord vähem, sest minu jaoks oli liiga magus. Serveerisin maasikatoormoosiga. Kõige keerulisem asja juures oli panna cotta vormist kätte saamine, aga vormi kuuma vette kastmine ja  õhukese noaga servadest kaasa aitamine lahendasid probleemi.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s