Panna cotta

Avastamisrõõmu köögis on veel palju. Panna cotta oli mul siiani lihtsalt kuidagi kahe silma vahele jäänud. Ei eelarvamust, ei vastumeelsust, lihtsalt polnud mingil põhjusel pähe tulnud, et see kuidagimoodi ahvatlev võiks olla. Kuni Nami-Nami kooskokkamine sundis asja käsile võtma. Retsept Nami-Namist.

Hapukoore panna cotta

2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
1 vanillikaun või 2 tl vanillisuhkrut
4 dl hapukoort
2 tl želatiini

Lõika vanillikaun pooleks. Pane koos rõõsa koore ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Jahuta, eemalda vanillikaun. (Kui kasutad vanillisuhkrut, siis lisa see hiljem koos hapukoorega).
Leota želatiini 0,5 dl vees ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi.
Kui rõõsk koor on jahtunud, siis klopi vispli abil juurde hapukoor (ja vanillsuhkur), siis nirista juurde jahtunud želatiin.
Vala segu 6 portsjonvormi sisse ja pane paariks tunniks külma tarretuma. Serveeri marjadest valmistatud kastmega.

Meeldivas mõttes üllatus. Sõna ‘tarretis’ toob esimese asjana mõttesse ikka mõne selge puuvilja- või mahlatarretise, niisiis osutus üpris positiivseks, kuivõrd “mittetarretisene” panna cotta sai. Tarretunud, aga mitte tarretis. Kreemjas, aga mitte kreem. Mõnus. Ehkki suhkrut paneksin järgmine kord vähem, sest minu jaoks oli liiga magus. Serveerisin maasikatoormoosiga. Kõige keerulisem asja juures oli panna cotta vormist kätte saamine, aga vormi kuuma vette kastmine ja  õhukese noaga servadest kaasa aitamine lahendasid probleemi.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s