Maasikarull

Nami-Nami järjekordse kooskokkamise teemaks on rullkoogid ja -tordid. Minu valik langes kõige lihtsamale ja klassikalisemale kohupiima- ja maasikatäidisega rullile.

Tean, et paljud peavad rullide tegemist keeruliseks ja mis seal salata, mõned head aastad tagasi kippusid ka mul endal rullid ebaõnnestuma, mistõttu ma nende tegemist mitte just kergel käel ette ei võtnud. Kuni lõpuks võtsin vaevaks veidi ka teooriaga tutvuda. Ja alles siis sain aru, milline ahvatlev maailm mu ees avanes.

Nii et – rullide tegemine on tegelikult tõepoolest lihtne – kui pidada silmas mõningaid olulisi asju, millest olulisim on munade piisav vahustamine. Keskmise võimsusega mikseriga tuleks mune ja suhkrut vahustada vähemalt 5-6 minutit. Edasi on oluline, et pärast (sõelutud!) jahu lisamist enam mikserit ei kasutataks ega hoogsate horisontaalsete liigutustega ei segataks. Küpsetamistemperatuur peab olema kõrge ja küpsetamisaeg lühike, et küpsetis jääks seest pisut niiskeks.

Maasikarull

Biskviit:
4 muna
1,5 dl peent suhkrut
5 sl kartulijahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
250 g kohupiima
1 tl vanillsuhkrut
2 spl suhkrut
400 g maasikaid

Võta munad tund aega varem toatemperatuurile. Mõõda kuivained kaussi ja sega läbi. Soojenda ahi 225 kraadini. Vahusta munad ja suhkur heledaks ja väga tihedaks vahuks. Sõelu jahusegu munavahu peale ja tõsta tömbiotsalise lusikaga alt üles liigutustega segamini. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja ühtlase kihina laiali. Pane plaat ahju ja küpseta 6-8 minutit, kuni koogi pind on helepruun ja tainas hakkab servadest plaadi küljest lahti lööma.
Koogi küpsemise ajal pane lauale tükk küpsetuspaberit, kalla sellele suhkrut (või mõnd mud puisteainet – purustatud mandlilaastud, seesamiseemned vm) ja aja laiali. Ahjust võetud kook kummuta ettevalmistatud küpsetuspaberile ning koori küpsetuspaber tagumiselt küljelt maha. Lase jahtuda.
Vahusta koor koos suhkru ja kohupiimaga ning kata jahtunud tainaplaat seguga. Kreemi peale aseta viilutatud maasikad. Alustades pikemast servast, keera kook aluspaberi abil võimalikult tihedalt rulli. Paki rull aluspaberisse ja pane vähemalt paariks tunniks külma.

Maitses suurepäraselt nagu kooslus kohupiim-vahukoor-maasikad ikka. Kui natuke nuriseda võiks, siis ainult selle kallal, et biskviit oli pisut liiga paks, mistõttu rullil sai vähe keerde.

Advertisements

3 responses to “Maasikarull

  1. Väga ilus!! Ja aitäh osalemast!
    Mul on ka mitu erinevat rulli plaanis, aga üks neist kindlasti klassikaline maasikas-kohupiim-vahukoor 🙂

  2. Tõesti väga ilus rullbiskviit. Sellega seoses tahaksingi natuke nõu küsida rullbiskviitide küpsetamise kohta. Olen küpsetamisel teinud kõik nii nagu kirjeldasite, kui minu biskviit tuleb liiga kohev ja paks, nii et lõpuks on seda väga raske rulli keerata. Tuleb selline suur, kohev ja pisut kohmakas rull. Kuidas teha nii, et see biskviit ei oleks nii paks?

  3. Rullbiskviidi puhul peaks jah tainaplaat olema pigem õhem kui liiga paks, sel juhul tuleks kas küpsetamisel kasutada suuremat plaati või kui see pole võimalik, siis teha tainas 4 muna asemel 3-st (vastavalt siis teiste ainete koguseid samuti vähendades).

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s