Munad a la Cocotte

Ühelt mittekulinaarselt reisilt (kuigi – vene köögist võiks ju rääkida küll…) tagasi jõudnuna tahaks alati midagi nö korralikku süüa. Lehitsedes kausta, kus ma hoian internetist leitud juba läbi proovitud ja alles proovimist ootavaid retsepte, jäid silma munad a la Cocotte. Retsept on pärit Toidutarest, sama rooga on katsetatud ka siin.

Munad a la Cocotte

6 muna
4 tomatit
2 sl hapukoort
2 sl võid
1 sl jahu
soola
musta pipart
peterselli

Keeda munad poolpehmeks (umbes 5 minutit), “ehmata” neid külma veega ja koori ära. Sulata potis või, lisa jahu, tükeldatud tomatid ning hapukoor. Hauta 5-7 minutit ja maitsesta soola-pipraga. Aseta munad vormi ning vala segu peale. Küpseta kuumas ahjus kuni 10 minutit. Puista peale hakitud peterselli ja söö kuumalt.

Tegin portsjonivormides. Maitses väga hästi, petersell sobis tomatikastmele nagu… petersell tomatikastmele.  Ma olen üpris kindel, et see toit jääb püsirepertuaari. Aga muidugi ainult kodumaiste tomatitega, ei taha hästi uskuda, et see plastmasstomatitega nõnda maitsvalt maitseks.

Advertisements

2 responses to “Munad a la Cocotte

  1. Kuule, sinu oma on sada korda ilusam, kui minul oli. Pean vist uuesti katsetama millalgi 🙂

  2. Aga see on ju seda väärt ka, et uuesti teha. 😀

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s