Lõhekulebjaaka

Enne puhkuse algust tuleb võlad likvideerida. Nami-Nami kooskokkamistest oli mul ainsana veel osalemata kulebjaaka küpsetamises. ei saanud ju lasta sellisel olukorral pikemalt kesta, pealegi käisin alles eelmisel nädalal Venemaal, nii et ka selles mõttes justkui põhjust vene kööki kiigata.

Lõhekulebjaaka

Retsept “Suure küpsetamisraamatu” 2. osast, laias laastus.

0,5 kg (pärmi)lehttainast
300 g külmsuitsulõhet
2 dl pudruriisi + 1 tl soola
4 muna
0,5 tl sidrunipipart
värsket tilli
määrimiseks muna

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Keeda mune 8 minutit, jahuta, koori ja lõika viiludeks. lõika lõhe viiludeks. Maitsesta riis sidrunipipar ja hakitud tilliga, vajadusel lisa veel soola. Rulli tainas 30×40 suuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Laota taina keskele 10 cm laiuse ribana pool riisikogusest. Kata poolega kalast ning lao peale pooled munaviilud. Samamoodi tee teine kiht. Tõsta tainaservad täidisele ja suru kinni. Keera pirukas ümber, nii et liitekoht jääb alla. Tee pinnale kaunistused. Määri munaga ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Maitses hästi, soojana paremini, järgmisel päeval seisnuna enam nii hea ei olnud.  Toitvusest parem ei räägigi, pärast tublit tükki kulebjaakast pidin mitu tundi ootama, enne kui jaksasin pannkooki süüa. :-p

Advertisements

One response to “Lõhekulebjaaka

  1. Nii kena Sinust, et tagantjärele selle kulebjaaka ära tegid! Nädalavahetusel uus teema:)

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s