Vaarika-toorjuustutort

Kui mu lemmikmarjad ei oleks murakad, siis oleks need ilmselt vaarikad. Metsvaarikate korjamine on mu meelest suisa teraapiline tegevus. Aga kuna metsvaarikad ei ole veel valmis, siis seekordne küpsetis aedvaarikatest. Retsept “Tordiraamatu” ainetel (karamellkastmega vaarika-juustutort).

Vaarika-toorjuustutort

Põhi:
2 dl kaerahelbeid
2,5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
150 g võid

Täidis:
3 muna
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl maitsestamata jogurtit
1 dl tuhksuhkrut
300 g vaarikaid

Peale:
200 g vaarikaid

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kaerahelbed, jahu ja suhkur. Sulata või, lisa kuivainetele ja sega tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma ning küpseta siis 10 minutit. Täidise jaoks vahusta toasooja toorjuustu hulka ükshaaval munad, suhkur ja jogurt. Sega hulka vaarika,d vala vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda ja hoia üleöö külmkapis. Kaunista vaarikatega.

Originaalis kuulus asja juurde veel karamellkaste (peale niristamiseks), aga selle arvasin ma siiski liig olevat (kuigi Coffee IN’i uus caramel latte oli oma äärmisest karamellisusest hoolimata täitsa hea :p). Igatahes oli tulemus selletagi mõnus – kreemjas täidis, vaarikad ja krõbe kaerahelbetainas.

Advertisements

One response to “Vaarika-toorjuustutort

  1. Väga isuäratav näeb välja!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s