Eile õhtul tabas mind porgandipiruka isu. Sellise hästi mahlase piruka, kus tainast minimaalselt ja porgandit ohtralt. Kell 10 õhtul enam pirukategu ette võtta ei viitsinud, aga kuna isu polnud tänaseks üle läinud, siis siin ta on. Retsept mugandatud raamatust “100 pirukat”.
Porgandi plaadipirukas
Põhi:
220 g jahu
150 g riivjuustu
150 g võid
3 spl külma vett
Täidis:
3 sibulat
1 kg porgandit
2-3 spl õli
1 tl soola
2 tl sidrunimahla
4 muna
3 dl piima
0,5 tl musta pipart
Sega jahu, juust ja pehme või ühtlaseks puruks. Lisa vesi ning sega kiiresti tainaks. Vooderda 20×30 cm vorm tainaga ja aseta 10 minutiks külma. küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. täidise jaoks haki sibul peeneks ning riivi porgandid jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit õlis u 10 minutit, maitsesta soolaga, lisa sidrunimahl. Klopi munad lahti, lisa piim ja sool. Aseta porganditäidis põhjale ning vala üle munaseguga. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Krõbe põhi ja mahlane porgand… millegipärast on mul tunne, et isegi see, kes porgandipirukat ei armasta, võiks seda süüa. Või ehk siiski mitte. Jääb mulle rohkem… :-p
Pingback: Porgandipüreesupp « Toidutegu
väga hea pirukas!
MeeldibMeeldib
väga hea pirukas tõesti!
MeeldibMeeldib
Tõeliselt hea pirukas, palju täidist ja vähe tainast:) Et juustu oli 200g, siis puistasin ülejäänu pirukale.
MeeldibMeeldib