Petisupp virsikutega

Nami-Nami kooskokkamise 6. teema on külmsupid. Pean tunnistama, et minu jaoks natuke võõravõitu valdkond. Aga ehk just seetõttu vääribki lähemalt uurimist. Muidugi on selle aasta suvi jälle nii nagu ta on, et sellist õiget külmsupi suvesooja pole olnudki.

Kui mõnd lihtsat keefirisuppi, mis konsistentsilt ja koostiselt sugulane vedelavõitu kartulisalatiga, olen suvel ikka teinud, siis magusate külmsuppidega puudub kokkupuude hoopiski. Supp. Külm. Ja magus. Ei-ei, kahtlane… seega – alustame just magusast külmsupist. Retsept Nami-Namist, suhkru jätsin kohe heaga välja (hiljem selgus, et õigesti tegin, sest tulemus oleks ilmselgelt liiga magus olnud) ning konservvirsikud asendasin värsketega.

Petisupp virsikutega

5 dl virsiku-vaarika jogurtit (või 2,5 dl virsikujogurtit ja 2,5 dl vaarikajogurtit)
2,5 dl petti
300 g virsikuid

Sega jogurt ja petipiim ning lase supil pool tundi külmikus seista. Lõika virsikud tükkideks, lisa supile ja serveeri kohe.

 

Tulemus oli päris mõnus, kerge kõhule ja lihtne valmistada. Miski loogika tõrgub aga järjekindlalt seda saadust supiks nimetamast, kuigi… supp ta ju sisuliselt ikkagi on. Virsikutel polnud siiski piisavalt maitset, mistõttu domineeris virsikujogurti maitse.

Advertisements

2 responses to “Petisupp virsikutega

  1. Ma tahtsin ka seda üks päev teha, aga ei leidnud sobivad jogurtit 🙂 Jätan meelde, et suhkur oleks liialt!!

  2. Jogurtiga oligi jama , vaatasin poes riiuli kolm korda läbi, aga virsiku-vaarikajogurtit ei leidnud. Ei jäänudki muud üle, kui osta eraldi virsikujogurt ja vaarikajogurt.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s