Vahel on ütlemata hea olla üksi kodus (ei midagi isiklikku :-P) ja teha süüa seda, millest on juba ette teada, et see maitseb ainult mulle endale. Ma olen suur avokaadosõber (kõige rohkem meeldib lihtsalt leivakattena sidrunimahla ja musta pipraga, eriti kombinatsioonis röstitud Südametaskuga), seetõttu olin kindel, et tahan Nami-Nami külmsupi-kooskokkamises teha avokaadosuppi. Sobiva leidsin Valio kodulehelt. Supp sai tehtud, hoolimata sellest, et ilm pole sugugi õige, vaid eeldaks pigem ehk juba Prantsuse sibulasuppi.
Külm avokaadosupp (ühele)
1 küps avokaado
0,5 sl laimi- või sidrunimahla
0,75 dl kergelt gaseeritud vett
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
100 g maitsestamata jogurtit
(Kaunistuseks:
0,25 dl piima
1 sl forellimarja)
Poolita avokaado, eemalda kivi ja koor. Tükelda avokaado, lisa laimi- või sidrunimahl, vesi, jogurt ja maitseained. Püreeri köögikombainis või saumikseriga, kuni supp on ühtlane. Enne serveerimist vahusta piim, jaga supp taldrikutesse ning tõsta lusikaga peale piimavaht ja forellimari. Kõrvale paku röstitud leiba.
Supp oli hea (ja ilus, selline hele kapsaussiroheline :-)), aga aeg vale. Pärast söömist hakkas mul lausa külm, kuid ma suudan ette kujutada, kui hästi maitseks see kuumal suvepäeval.
kas Sul on spetsiaalne piimavahustaja või on mingi kodune-käepärane nipp?
:p
väga ilus supp!!!
MeeldibMeeldib
Minu arust on see rohkem lehetäiroheline 🙂 Aga ilus supp ja suur aitäh osalemise eest!!
MeeldibMeeldib
Pille: 😀
Kardemon: kasutan patareidega piimavahustajat, see pisike vidin, mis umbes 100 krooni maksab.
MeeldibMeeldib
Ilus supp. Sinu kirjeldus avokaadosöömisest oleks nagu minu kirjutatud :). Kusjuures, mulle meeldib teda ka kõige rohkem süüa musta pipra ja sidrunimahlaga!
MeeldibMeeldib
väga kaunis supp on.
MeeldibMeeldib