Kohupiima-õunakook

Õunaaeg on käes. Minu jaoks on õunad omamoodi hooajakaup, mis sest, et neid praegu poest aasta ringi osta saab. Kui ma peaksin kokandusalaselt vastama küsimusele: Mida sa kunagi teinud pole? siis üks (paljudest) vastusevariantidest oleks: ma pole kunagi teinud kooki poes müüdavatest välismaistest õuntest. Ja nii ongi. Kui puu otsas/keldris/turul kodumaiseid õunu ei ole, siis jäävad õunakoogid minust tegemata. Praegu seda muret muidugi ei ole.

Kohupiima-õunakook

Kohupiima-õunaplaadikook
Retsept raamatust “Õunakoogid” (90%).

Tainas:
10 dl nisujahu
3 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillsuhkrut
300 g võid
2 muna
2,5 dl keefirit

Kate:
8-10 õuna
1 sl kaneeli
800 g kohupiima
2 sl sidrunimahla
0,5 dl piima
2 dl suhkrut
3 muna

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning jaga pooleks. Poole hulka sega 2 muna ja keefir. Kata kõrgete äärtega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri tainas plaadile. Puhasta õunad ning lõika õhukesteks sektoriteks, laota tainale ning raputa peale kaneeli. Katteks klopi munad lahti, sega hulka kohupiim, sidrunimahl ja piim. Kalla õuntele ja puista peale teine poole purutainast. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Kohupiima-õunakook

Kook läheb seistes paremaks, järgmisel päeval on maitse hoopis teine, kui ahjust võttes.

7 responses to “Kohupiima-õunakook

  1. mulle tohutult meeldivad sellised õunakoogid. ja pilt on ka veel nii isuäratav. Panen selle koogi pean-kindlasti-tegema nimekirja;) aitäh!

    Meeldib

  2. Marianne Hõlpus

    Tänan Sind mitte üksnes selle retsepti vaid ka Sidrunikoogi eest.Mõlemad on kiitmist väärt.Marianne

    Meeldib

  3. Aastaid olen katsetanud ja otsinud seda erilist õunakooki, mis pole liiga kuiv, liiga tavaline jne. Katsetatud on palju ja alati on tulemuseks selline keskpärane tulemus. Seda pilt nähes ja sisu lugedes tekkis huvi ja tahtmine veel ükskord katsetada ja tulemus oli SUPER! Suur aitäh! Leidsin oma firmakoogi, mida soovin ja julgen alati teha ja pakkuda. Lihtsalt võrratu! Kindlasti katsetan ka teisi siin lehel pakutavaid. EDU!

    Meeldib

  4. Pingback: Vürtsikas kurgisalat « Toidutegu

  5. Aitäh! Väga maitsev kook! Läheb kindlasti kordamisele:)

    Meeldib

  6. Super hea kook oli 🙂

    Meeldib

  7. Pingback: Kohupiima-õunakook | Läbikäigu köök

Kommenteeri