Pelmeenivorm

Sageli pole mõne aeganõudva, keeruka ja palju koostisosi sisaldava  toidu valmistamine üldse mitte kõige raskem. Aeg-ajalt tundub, et kõige keerulisem on päevast päeva välja mõelda, mida nädala sees töölt tulles söögiks valmistada. Siin on tihtipeale põhiliseks kriteeriumiks kiirus ja lihtsus. Siis võib teha näiteks pelmeenivormi.

Pelmeenivorm

Retsept “Pereköögi kokaraamatust” (ja sama hästi siis ka siit).

500 g pelmeene
1 paprika
1 väike sibul
3-4 muna
2 sl hapukoort
2 dl piima
basiilikut, punet
soola, sidrunipipart
võid praadimiseks

Lao külmutatud pelmeeni ahjuvormi. Prae ribadeks lõigatud paprikat ja tükeldatud sibulat võis, pane samuti vormi. Klopi munad lahti, sega hapukoore ja piimaga, maitsesta ning kalla pelmeenide peale (segu peab pelmeenid katma). Küpseta 200 juures 30 minutit.

Lisandiks toorsalat ja kõht saab kindlasti täis.

Advertisements

4 responses to “Pelmeenivorm

  1. äärmiselt ilus!

  2. Pingback: Keerulisem versioon tudengipelmeenidest « There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

  3. Pingback: Grete kokkab « Hingevaras

  4. Pingback: Grete kokkab « Hingevaras

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s