Siidritort

Kestvad tormilised kiiduavaldused! Täna sai lõpuks ühele poole projekt, mis oli mind juba kuude kaupa vaevanud. Suure vaeva nägijaid tänasin šampanja ja siidritordiga. Retsept nami-namist, õige mikroskoopiliste muudatustega kogustes ja valmistusviisis. Kindlasti tuleks selles tordis kasutada naturaalset siidrit, mitte neid plekkpurgis müüdavaid naftasaadusi, mida mingil mulle mitte teadaoleval põhjusel ka siidriks nimetatakse.

Siidritort

Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
2 sl kakaopulbrit
50 g sulatatud võid

Täidis:
6 želatiinilehte
350 g maitsestamata toorjuustu
3 dl õunapüreed
2 dl 35% rõõska koort
(soovi korral 0,5 – 1 dl suhkrut)
0,25 dl siidrit

Tarretis:
2 dl siidrit
2 želatiinilehte

Kaunistuseks:
kakaopulbrit

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta kaeraküpsised, lisa kakaopulber ja sulatatud või. Suru segu koogivormi põhjale. Leota želatiinilehti külmas vees. Sega toorjuust õunapüreega. Soovi korral maitsesta suhkruga (sõltub maitse-eelistustest, õunapüree magususest ning sellest, kas kasutad magusat või kuiva siidrit – mina kasutasin Normandia magusat õunasiidrit). Kuumuta siider potis, pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata siidris. Lisa želatiinisegu toorjuustusegule ning sega hulka ka kergelt vahustatud koor. Tõsta segu küpsisepõhjale ja lase järgmise päevani külmas seista. Valmista tarretis. Leota želatiinilehti külmas vees, pigista kuivaks ning lahusta kuumutatud siidris. Vala vedelik ettevaatlikult koogile ja lase tarretuda. Enne serveerimist puista peale kakaopulbrit. Serveeri koos šampanjaga.

Tegemist on eriti hõrgu ning peenemaitselise vähemagusa tordiga. Midagi nö. teistmoodi maitsete austajatele. Soovitan kindlasti! Juurde sobib suurepäraselt just šampanja, näiteks kohv tapaks tordi õrna maitse.

Advertisements

11 responses to “Siidritort

  1. No ma liigutan kõrvu ja rõõmustan, et Sulle meeldis. Olen seda ise ka paar korda teinud, aga nii ammu, et pilti retsepti juures muidugi polnud. Aga nüüd muidugi selline mure, et retsepti juures nii kaunis pilt, et nüüd pole enam nii kiiret selle retsepti tegemise ja pildistamisega 🙂

  2. PS Väga kenasti kaunistatud tort!!

  3. Aitäh! 🙂

  4. Mõtlesin täna seda torti teha ning siis avastasin, et täidises on 0,25 dl siidrit. Aga see on ju vähem kui pitsitäis. Kas täidise sisse lähebki tõepoolest nii vähe siidrit?

    AM

  5. Jah, täidises on tõepoolest ainult nii vähe kui želatiini lahustamiseks kulub.

  6. Aitäh!

  7. Miks sa kasutasid just želatiinilehti? Miks mitte pulbrit? Ma nimelt pole siiani aru saanud, miks eelistada lehti pulbrile.

  8. See on maitse küsimus lihtsalt, ma arvan. Mulle tundub lehtede kasutamine viimasel ajal kiirem ja mugavam, varem kasutasin kogu aeg pulbrit.

  9. Mina ka F-iga nõus – želatiinilehtede kasutamine on oluliselt mugavam. Ja želatiini kvaliteet on ka ühtlasem kuidagi. Aga eks see maitse ja mugavuse küsimus on..

  10. Muide, tegin eile nii siidritorti kui ka sidruni-kodujuustu torti. Suur tänu siinsete retseptide ja ideede eest! Mõlemad tulid väga hästi välja ning kõik külalised kiitsid. Seejuures kasutasin huvi pärast nii želatiinilehti kui ka pulbrit. Mulle tundus, et lehtedega tuli natuke pehmem tarretis. Mõnes mõttes oli lehti lihtsam kasutada, kuid samas suurt vahet ma ei märganud.

  11. Seda on tore kuulda, et tordid meeldisid! 🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s