Keelesalat

Nami-nami järjelt kümnenda kooskokkamise teemaks on rupskid, subproduktid ja siseelundid. Mitte just minu igapäevane teema. Ent ka mitte täiesti võõras, sest ilmselt tuntuim siseelunditest toit eestlaste jaoks on maksakaste.

Teine, juba lapsepõlvest tuntud tegelane on keel. Salati retsept pärineb 100 rooga sarja “Salatiraamatust”, kogused on enam-vähem tinglikud, eriti täpselt ma neid ei järginud.

Keelesalat

2 seakeelt või 1 veiskeel
2 keedetud porgandit
3 keskmist marineeritud kurki
400g konservherneid
3 dl lahjat majoneesi
tilli

 

Pane keel soolaga maitsestatud külma veega keema. Riisu vaht ning keeda tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni keel on pehme. Keetmise lõpupoole lisa mõnd pipra- ja vürtsiterad ning loorberileht. Kurna, “ehmata” külma veega ning eemalda nahk. Lõika keel, porgandid ja kurgid ribadeks. Kurna herned. Sega kõik komponendid omavahel, lisa majonees ja till. Sega ühtlaseks ning lase enne serveerimist paar tundi jahedas maitsestuda.

Tegemist on üsna maheda ning magusamaitselise salatiga.

Advertisements

3 responses to “Keelesalat

  1. Mõnusalt maitsva kõlaga salat 🙂

  2. Hmm, peaks proovima 🙂

  3. Pille: filoloogile sobiv 😛
    Ninataga: tasub proovida küll 🙂

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s