Keelesalat

Nami-nami järjelt kümnenda kooskokkamise teemaks on rupskid, subproduktid ja siseelundid. Mitte just minu igapäevane teema. Ent ka mitte täiesti võõras, sest ilmselt tuntuim siseelunditest toit eestlaste jaoks on maksakaste.

Teine, juba lapsepõlvest tuntud tegelane on keel. Salati retsept pärineb 100 rooga sarja “Salatiraamatust”, kogused on enam-vähem tinglikud, eriti täpselt ma neid ei järginud.

Keelesalat

2 seakeelt või 1 veiskeel
2 keedetud porgandit
3 keskmist marineeritud kurki
400g konservherneid
3 dl lahjat majoneesi
tilli

 

Pane keel soolaga maitsestatud külma veega keema. Riisu vaht ning keeda tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni keel on pehme. Keetmise lõpupoole lisa mõnd pipra- ja vürtsiterad ning loorberileht. Kurna, “ehmata” külma veega ning eemalda nahk. Lõika keel, porgandid ja kurgid ribadeks. Kurna herned. Sega kõik komponendid omavahel, lisa majonees ja till. Sega ühtlaseks ning lase enne serveerimist paar tundi jahedas maitsestuda.

Tegemist on üsna maheda ning magusamaitselise salatiga.

Advertisements

3 responses to “Keelesalat

  1. Mõnusalt maitsva kõlaga salat 🙂

  2. Hmm, peaks proovima 🙂

  3. Pille: filoloogile sobiv 😛
    Ninataga: tasub proovida küll 🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s