Juustu-ürdikana küpsetatud tomatite ja Hasselbacki kartulitega

Mõnus ja maitsev õhtusöök. Ürdikana retsept ilmus Oma Maitse novembrinumbris.

Juustu-ürdikana küpsetatud tomatitega

1,5 kg kana
200 g ürtidega toorjuustu
1 sl oliiviõli
500 g kobartomateid
soola
pipart

Lükka nahk kana rinnaliha küljest ettevaatlikult lahti ja täida vahelt toorjuustuga. Jaota juust nahapinda masseerides ühtlaselt kuni koibadeni. Ettevaatlikult ning aeglaselt tegutsedes, on täiesti võimalik nahk tervena lahti lükata ning kogu rinnaku ulatuses toorjuustuga täita. Maitsesta kana soola ja pipraga ning aseta ahjupannile. Nirista üle oliiviõliga ning küpseta 190-kraadises ahjus kõigepealt tund aega. Seejärel tõsta pannile ka tomatid ja küpseta veel 20 minutit.

Hasselbacki kartulid

10 kartulit
sulatatud võid
soola, pipart
kartulimaitseainet (või paprikapulbrit)
3 sl riivsaia
4 sl riivjuustu

Koori kartulid ja lõika peaaegu põhjani sälgud sisse. Abiks on suurem lusikas, siis on kindel, et põhjani läbi ei lõika. määri kartulid sulavõiga ja raputa peale maitsened. küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. küpsetamise vahepeal määri veel sulavõiga. Raputa peale riivsaia ja -juustu ning küpseta veel, kuni pind muutub pruuniks.

3 responses to “Juustu-ürdikana küpsetatud tomatite ja Hasselbacki kartulitega

  1. Koori kartulid ja lõika peaaegu põhjani sälgud sisse. – Mis see sälgud tähendab, kui küsida võib ?🙂

  2. Teisisõnu – lõikad viiludeks, aga mitte põhjani läbi, vaid nii, et kartul ikka koos püsib (pildilt näha).

  3. niii maitsev näeb välja, ma pakun, et maik on veel parem =b

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s