Juustu-ürdikana küpsetatud tomatite ja Hasselbacki kartulitega

Mõnus ja maitsev õhtusöök. Ürdikana retsept ilmus Oma Maitse novembrinumbris.

Juustu-ürdikana küpsetatud tomatitega

1,5 kg kana
200 g ürtidega toorjuustu
1 sl oliiviõli
500 g kobartomateid
soola
pipart

Lükka nahk kana rinnaliha küljest ettevaatlikult lahti ja täida vahelt toorjuustuga. Jaota juust nahapinda masseerides ühtlaselt kuni koibadeni. Ettevaatlikult ning aeglaselt tegutsedes, on täiesti võimalik nahk tervena lahti lükata ning kogu rinnaku ulatuses toorjuustuga täita. Maitsesta kana soola ja pipraga ning aseta ahjupannile. Nirista üle oliiviõliga ning küpseta 190-kraadises ahjus kõigepealt tund aega. Seejärel tõsta pannile ka tomatid ja küpseta veel 20 minutit.

Hasselbacki kartulid

10 kartulit
sulatatud võid
soola, pipart
kartulimaitseainet (või paprikapulbrit)
3 sl riivsaia
4 sl riivjuustu

Koori kartulid ja lõika peaaegu põhjani sälgud sisse. Abiks on suurem lusikas, siis on kindel, et põhjani läbi ei lõika. määri kartulid sulavõiga ja raputa peale maitsened. küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. küpsetamise vahepeal määri veel sulavõiga. Raputa peale riivsaia ja -juustu ning küpseta veel, kuni pind muutub pruuniks.

Advertisements

3 responses to “Juustu-ürdikana küpsetatud tomatite ja Hasselbacki kartulitega

  1. Koori kartulid ja lõika peaaegu põhjani sälgud sisse. – Mis see sälgud tähendab, kui küsida võib ? 🙂

  2. Teisisõnu – lõikad viiludeks, aga mitte põhjani läbi, vaid nii, et kartul ikka koos püsib (pildilt näha).

  3. niii maitsev näeb välja, ma pakun, et maik on veel parem =b

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s