Hõrk virsikukook

Mõnikord on kiiresti vaja kooki küpsetada. Siis, kui külalised on juba kohal. Või siis, kui koogiisu on lihtsalt nii suur. Pealegi kipub vähemalt mul ikka kapis olema üks teab-kust sinna sattunud virsikukompotipurk. Nii saab lihtsate ettevalmistustega koogi lauale. Enne sööma asumist peaks koogil muidugi siiski jahtuda lubama. Retsept raamatust “100 kooki”.

Hõrk virsikukook

Põhi:
100 g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu

Kate:
suur purk virsikukompotti
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka lahti klopitud muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri ümmargune koogivorm võiga ning kata vormi põhi ja ääred tainaga. Nõruta virsikud, lõika viiludeks ja lao tainale. Katte jaoks vahusta muna suhkruga, lisa vanillisuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ning küpseta 200 kraadi juures pool tundi.

Advertisements

4 responses to “Hõrk virsikukook

  1. oi ma tegin seda ka üksvahe päris tihti ja ära ei tüdinenud:)

  2. Ja kuna tegemist oli ülimaitsva koogiga, haihtus see jahtumise käigus tugevast valvest hoolimata, nii et ainult väike tükike alles jäi 😛

  3. See kook tuli lihtsalt imeline! Väga-väga hea ja lihtne. 🙂

  4. Tore, et meeldis 🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s