Jõhvikasai

Küpsetised lähevad tasapisi jõululikumaks. Põhimõtteliselt tavalistele kaneelisaiadele jõhvikate ja martsipani lisamine teeb ju tulemuse jõululikumaks?   Sellest tainakogusest saab kaks saia 24 cm läbimõõduga vormis või ühe vormisaia ja plaaditäie väikeseid saiu.

Jõhvikasai

Tainas:
3 dl piima
30 g pärmi
0,5 tl soola
50 g suhkrut
200 g kuivatatud jõhvikaid
400 g jahu
100 g pehmet võid

Täidis:
50 g võid
100 g martsipani
2 tl kaneeli

pintseldamiseks muna
peale puistamiseks pärlsuhkrut

Soojenda piim 37 kraadini. Lahusta pärm vähese piimaga ja sega siis ülejäänu juurde. Lisa sool ja suhkur. Lisa sõtkudes jaokaupa juurde jahu ning kuivatatud jõhvikad. Lõpuks lisa tükkidena pehme või ning jätka sõtkumist, kuni tainas lööb käte ja kausi küljest lahti. Lase soojas kohas 30-40 minutit kerkida. Vala tainas kergelt jahusele lauale, suru õhumullid välja ning rulli ristkülikukujuliselt lahti. Sulata või, määri ühtlaselt tainale, puista peale kaneel ning jaota peale riivitud martsipan (martsipani on parem riivida, kui seda enne sügavkülmas hoida). Keera pikemast servast rulli ning lõika 3 cm tükkideks. Aseta tükid 24 cm läbimõõduga võitatud vormi. Lase rätiku all pool tundi kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga, puista peale pärlsuhkrut ja küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit (pöördõhuga ahjus 15-20 minutit). Kui sai kipub pealt liiga palju pruunistuma, kata küpsetuspaberi või fooliumiga.

Advertisements

One response to “Jõhvikasai

  1. Ma olen seda saia küpsetanud ja see tuli väga hea!!!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s