Tiramisu-juustukook

Maitsvat uut aastat!

Olgu alanud aasta kõigist ennustustest hoolimata rõõmsam ja rahulikum ning jagugu oskust tähele panna ilusaid ja õnnelikke pisiasju. Ja kui meel on kurb, siis ei tasu mitte mingil juhul ei tasu alahinnata maitsenaudinguid, head toitu, head veini ja head seltskonda.🙂

Tiramisu-juustukook

Ma ei ole veel kohanud täiuslikku tiramisut. Ei traditsioonilisel ega mingil modifitseeritud kujul. Tõele au andes peab siiski ära märkima, et kolleeg Pireti looming on peaaegu täiuslik🙂. Katsetused jätkuvad. Sedakorda järjekordse juustukoogi vormis. Retsept raamatust “Juustukoogid”, aga järgmisel korral võtaksin kindlasti ette mõningad muudatused, kuna tulemus oli maitse poolest igati hea, kuid konsistents jättis soovida (see tähendab: polnud piisavalt kreemjas).

200 g Lady’s Fingers küpsiseid
2 dl kanget kohvi
4 sl kohvilikööri või brändit või likööri Vana Tallinn

Täidis:
1 sl kuuma vett + 1 sl lahustuvat kohvi
800 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,75 dl maisitärklist
3 muna
3 dl vahukoort

Peale:
tumedat šokolaadi
kakaopulbrit

 

Täidise valmistamiseks sega lahustuva kohvi pulber kuuma veega. Mikserda juurde 200 g toorjuustu, pool suhkrust, vanillsuhkur ja maisitärklis. Lisa ülejäänud toorjuust ja suhkur, munad ning koor. (Originaalis soovitatakse lisada koor vahustamata kujul, kuid mina lisaksin koore vähemalt kergelt vahustatult, et muuta lõpptulemus kreemjamaks. Pealegi sai vahustamata koore lisamisel kogu kreem liiga vedel, mistõttu idee poolest kihiline kook ei olnud seda mitte, kuna isegi immutatud küpsised osutusid kreemist tunduvalt kergemaks ning tõusid pinnale. Mis põhimõtteliselt polnud ka teab mis viga, sest vormist väljakummutatud kook sai niiviisi endale lihtsalt põhja.)

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala kolmandik toorjuustukreemi vormi põhja. Kasta küpsised kohvi ja likööri segusse ning lao kreemi peale üks küpsisekiht. Vala peale teine osa toorjuustukreemi ning lao peale teine küpsisekiht. Vala peale ülejäänud toorjuustukreem. Küpseta 180-kraadises ahjus tund ja 10 minutit. Lase üleöö külmas seista ning kaunista šokolaadi ja kakaopulbriga.

3 responses to “Tiramisu-juustukook

  1. Mul jäi ka silm peale sellel koogile kui seda raamatut sirvisin, aga kas maitselt oli tiramisune, kas küpsised olid kohvised ja pehmed, mida veel muudaksid?

  2. Maitselt oli tiramisune küll, küpsised ka kenasti pehmed, aga siiski ühes tükis, mitte päris ühtlaseks massiks muutunud. Rohkem midagi ei muudaks, kui üritaks rohkem kreemisust-suussulavust saavutada.

  3. Pingback: Rabarberitiramisu « Toidutegu

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s