Põldmarja-juustukook

Põldmarjadest ei oska ma tegelikult suurt midagi arvata. Minu lapsepõlvamaal neid ei kasvanud, seetõttu oskan ma rohkem hinnata ikka neid aromaatsemaid ja maitserikkamaid tegelasi – maasikaid, vaarikaid, mustikaid, murakaid. Aga pakk külmutatud põldmarju oli külmkappi siginenud ja tuli ära kasutada. Retsept jällegi raamatust “Maru maitsev maailm”. Kes kardemoni ei salli, võib selle vabalt lisamata jätta.

Põldmarja-juustukook tibakese kardemoniga

Põhi:
200 g küpsiseid
75 g võid

Täidis:
500 g mascarpone‘t
1,5 dl riisihelbeid
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
kardemoni
500 g (külmutatud) põldmarju

 

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva koogivromi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Klopi munad suhkruga lahti, lisa mascarpone, riisihelbed, vanillsuhkur ja kardemon. Vala täidis põhjale ning puista peale põldmarjad. (Tavaliselt ma külmutatud marju enne kasutamist ei sulata, siinpuhul pidasin seda tarvilikukus siiski teha ning vedeliku ära kurnata, kuna kartsin, et muidu jääb täidis vedelaks. Ilmselt poleks seda siiski juhtunud, nii et julgen soovitada siiski marjad külmunult lisada.) Küpseta 170-kraadises ahjus 50 minutit.

Tavaliselt lähevad juustukoogid seismisega paremaks, nii et neid peakski valmistama eelmisel päeval. Selle koogi kohta see pigem ei kehti. Õhtul küpetatud kook oli küll parim järgmisel hommikul, aga järgmiseks õhtuks osa oma headusest minetanud. “Süüdistada” võib siin riisihelbeid, mistõttu täidis ei olnud nii suussulav ja kreemjas kui ühel keskmisel juustukoogil.

Advertisements

4 responses to “Põldmarja-juustukook

  1. väga ahvatlev! peaks ka millalgi järgi proovima.

  2. isuäratav kook tundub pildi järgi 🙂 Kust põldmarju on võimalik osta?

  3. Külmutatud põldmarjad on suuremates poodides täitsa olemas, külmlettides muude marjade juures.

  4. Jõhvikakook sai ära proovitud ja sellest sai nüüd vist meie pere lemmik! Vahel saab ka küpsetamata väga häid maitseelamusi, soovitan soojalt, kes viitsib küpsiseid purustada ja jõhvikaid püreestada 🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s