Toekas läätsesupp

Nami-nami järjekordses kooskokkamises on tähelepanu all läätsetoidud. Läätsed ei ole minu köögis üldsegi mitte igapäevaed külalised, tahaks loota, et tutvuse uuendamise tulemusena hakkame rohkem kokku puutuma. Nami-namist leitud toekas läätsesupp, mille valmistamises käsile võtsin, annab selleks küll igatahes lootust.

Toekas läätsesupp

3 dl tumerohelisi prantsuse Puy või musti beluuga läätsesid
1,25 l vett
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 suurt hakitud sibulat
5 dl kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvitsat
400 g purustatud tomatit
1 l vett või aedviljapuljongit
1 tl jahvatatud meresoola
noaotsatäis suitsutatud paprikat või
tšillipulbrit (või tšillihelbeid)

Serveerimiseks:
värsket basiilikut
riivitud parmesani
kvaliteetset oliiviõli

 

Kuumuta vesi keemiseni. Lisa pestud ja nõrutatud läätsed ja keeda umbes 15 minutit, kuni läätsed on pehmed. Samal ajal kuumuta õli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ja hauta umbes 3-5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvits, tomatid, aedviljapuljong ning keeda umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Kurna läätsed, sega koos soola ja suitsupaprika või tšilliga supi hulka. Kuumuta supp uuesti tasakesi keemiseni, siis maitsesta uuesti. Serveerimisel puista peale basiilikut ja parmesani ning nirista head oliiviõli.

Tegemist on tõelise külma ilma supiga, nii et minu soovitus on lisada tšillit nii, et seda ikka ka tunda on. Aga maitses suurepäraselt ka praeguses soojas talveilmas.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s