Murulauguga orsotto

Orsotto kujutab endast risoto-laadset rooga, mis aga valmistatud odrakruupidest. Seega sisuliselt päris ehtne Eesti talutoit. 🙂 Kuigi õigesti valmistatud risoto (see tähendab, et risoto ei ole kuiv riis, kuhu on külmutatud herne- ja maisisegu sisse segatud) on samuti tõeliselt nauditav toit, tuleb tunnistada, et kõnealune orsotto maitses mulle peaaegu et isegi rohkem. Kreemjas tekstuur, mõnus maitse, pehmed, aga veel kergelt hamba alla naksuvad kruubid. Retsept värskest Oma Maitsest (veebruar 2009). Pildil on speltakruupidega tehtud orsoto.

 Murulauguga orsotto

 2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
200 g kruupe
1,2 l köögiviljapuljongit
150 g külmutatud herneid
100 g murulauguga toorjuustu või Merevaiku
värsket murulauku

Kuumuta õli ja prae selles sibulat. Vala hulka loputatud kruubid ja kuumuta mõni minut. Lisa kolmandik puljongist ning lase toidul aeg-ajalt segades haududa, kuni puljong on imendunud. Jätka samamoodi, kuni kogu puljong on lisatud ning kruubid pehmed. Sega hulka herned, kuumuta veel 5 minutit. Tõsta pann tulelt ning hetke pärast lisa toorjuust ning osa hakitud murulaugust. Serveerimisel puista peale ülejäänud murulauk.

Advertisements

4 responses to “Murulauguga orsotto

  1. mulle meeldivad ka odrakruubid rohkem kui riis, nii et ilmselt proovin järele. värsket murulauku kahjuks veel lumehange alt kätte ei saa…

  2. Ma kasutasin ka murulaugu asemel rohelist sibulat, kuna poes oli murulauk äraütlemata närtsinud välimusega.

  3. orsottod on mõnusad…

  4. Väga maitsev! Ootasin kannatamatult murulaugu kasvamist, et saaks seda toitu proovida. Täna tegin juba teist korda nädala jooksul. Aitäh retsepti eest! Ja võimaluse eest seda toredat blogi jälgida – kaunid pildid ja igati meeltmööda lugemine väga ilusas eesti keeles. 🙂

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s