Röstitud tomati quiche

Üks kena pühapäevane pirukas märtsikuu ja taas kord ootamatult saabunud talve tervituseks, pärast seda kui kõnnitee on puhtaks roogitud, auto lumehangest välja kaevatud ja lindude toidulauda täiendatud. Retsept mugandatud jaanuarikuu Oma Maitsest.

Röstitud tomati quiche

Röstitud tomati quiche

Tainas:
250 g jahu
125 g külma võid
1 munakollane

Täidis:
300 g kirsstomateid
oliiviõli
100 g riivjuustu
3 muna
2 dl 10% koort
peotäis basiilikulehti
soola
pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Taina jaoks näpi jahu ja tükkideks lõigatud külm või puruseks, lisa munakollane  ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Lihtsam on seda teha köögikombainiga, nagu kirjeldatud selle retsepti juures. Rulli tainas 5 cm suuremaks kui pirukavorm, tõsta vormi ning suru põhja ja külgedele. Pane pooleks tunniks külmikusse. Tõsta tomatid ahjupannile, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahju. Võta vorm tainaga külmikust, toksi põhja kahvliga augud, kata põhi ja ääred fooliumiga ning tõsta raskuseks peale kuivatatud oad või herned. Küpseta 20 minutit, eemalda foolium koos raskusega ning küpseta veel 10 minutit. Võta ka tomatid ahjust.

Klopi munad lahti, lisa koor, hakitud basiilik ning maitsesta soola ja pipraga. Raputa eelküpsenud põhjale pool juustust, laota röstitud tomatid ning kalla peale kooresegu. Kata ülejäänud riivjuustuga. Küpseta 25-30 minutit. Serveeri jahtunult. Kaunista basiilikulehtedega.

Röstitud tomati quiche

Retsepti ja fotosid muudetud septembris 2013.

Advertisements

2 responses to “Röstitud tomati quiche

  1. Just passing by.Btw, your website have great content!

  2. nii isuäratav tundub, peaks ka katsetama! Kadri (ka alma materist!)

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s