Kamašokolaadiga juustukook

Esialgu oli mul mul kavatsus teha seda kooki vabariigi aastapäevaks, aga siis see plaanidesse ikka väga hästi ei sobitunud ja jäi mind kummitama. Kamašokolaad kuulus lapsepõlve, praegu seda enam nii väga ostma ei kipu (ja mitte ainult sellepärast, et see pole enam see). Toona aga sai minu mäletamist mööda rubla eest 5 sajagrammist tahvlit ja nii me siis vennaga maiustasime – kummalegi veerand kilo kamamaitselist massi :). Aga kamašokolaadiga juustukook kõlas ikkagi piisavalt intrigeerivalt ka praegu. Retsept raamatust “Juustukoogid”.

Kamašokolaadiga juustukook

Põhi:
180 g kakaoküpsiseid
50 g võid

Täidis:
300 g kamašokolaadi
600 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort

Peale:
50 g tumedat šokolaadi
0,5 dl vahukoort

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru vormi põhja. Sulata 200 g kamašokolaadi veevannil. Sega toorjuust, suhkur, munad, munakollased ja hapukoor ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud ja jahtunud kamašokolaad ning tükeldatult ülejäänud 100 g šokolaadi. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus tund aega. Jahuta ja hoia enne serveerimist üleöö külmkapis. Kaunistamiseks sulata šokolaad koos vahukoorega, sega ühtlaseks ja nirista koogile.

Kook on mahe ja mitte eriti magus ning sobib kohvi kõrvale väga edukalt. Üldmulje oli minu jaoks siiski üsna rammus, nii et üle ühe tüki kuidagi süüa ei jaksanud. 😛

Advertisements

5 responses to “Kamašokolaadiga juustukook

  1. Tõesti põnev ja omapärane..

  2. Kamašokolaadi enam niisama väga ei tahagi, aga kook oleks kindlasti maitsev vaheldus. Eriti koos PÄRIS šokolaadiga.
    P.S. Palju õnne [digis] ära märkimise puhul! Tsiteerin: “Ja kui ilusad pildid seal iga retsepti juures on!” 🙂

  3. PÄRIS šokolaadiga oleks ju liiga tavaline :P.
    Õnnesoovide eest palju tänu! 😀

  4. Tere! Kuna olen hetkel Eestist kaugel, siis on paraku raskusi kamašokolaadi hankimisega. Kuid kama ja pealehakkamist on 🙂 Kuidas võiks toimida näiteks variant, et kasutan tavalist piimašokolaadi ning lisan pulbrilist kama juurde? Kui palju võiks sinna hinnanguliselt sisse sobida?

  5. Usun, et selline variant toimib küll. 3-4 sl kama võiks ehk sel puhul paras kogus olla.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s