Katsikupuder

Katsikul käies viin alati kaasa kausitäie sellist putru. Retsept on pärit vanatädilt, kuid nüüd pole enam kahjuks kelleltki selle päritolu küsida. Ajaliselt dateeriks ma selle päritolu vast kuhugi 80ndate algusesse. Loomulikult ei pea seda ilmtingimata katsikuteks tegema, sobib suurepäraselt ka niisama magustoiduks – muidugi kui keegi suudab kogu seda kalorite hulka korraga taluda ;), sest roog on tõesti ülirammus ja toitev.

Katsiku- e titepuder

350 g küpsiseid
500 g kohupiima
4 dl vahukoort
1 pakk halvaad
100 g sarapuupähkleid
300 g külmutatud tikreid või tikrikompotti
1,5 dl õunamahla või tikrikompoti vedelikku

Purusta küpsised suuremateks tükkideks ning pane õunamahla või kompotivedeliku sisse pehmenema. Sega kohupiima hulka purustatud sarapuupähklid ja tükeldatud halvaa. Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimasegule. Lisa ka pehmenenud küpsisetükid. Kõige lõpuks sega ettevaatlikult juurde tikrid, nii et need terveks jääksid (külmutatud tikrid külmunult). Lase paar tundi või üleöö seista.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s