Mõnikord tuleb magustoiduisu juba lauas istudes. Sel juhul on hea, kui on sügavkülmast võtta karbitäis rabarberit – saab kiiresti ja lihtsa vaevaga magustoidu lauale. Mõnikord on isegi võimalik, et selle kõrvale on sügavkülmast võtta ka karbitäis jäätist – see tähendab – juhul, kui keegi on selle sinna toonud. Minu juurde võite muidu oma jäätise vabalt hoiule jätta – see on üldiselt täiesti kindlas ja ohutus kohas 😉 (välja arvatud juhul, kui mul tekib isu kõnesoleva magustoidu või tema sugulaste järele). Retsept raamatust “Rabarberikoogid ja -magustoidud”.
Rabarberivorm
500 g rabarberit
1 dl suhkrut
2 tl kaneeli
Puru:
75 g sulatatud võid
1 dl fariinsuhkrut
2,5 dl täisterakaerahelbeid
100 g sarapuupähkleid
Kalla tükeldatud rabarberid võitatud ahjuvormi. Puista peale suhkur ja kaneel ning sega läbi. Sega kausis või, fariinsuhkur, kaerahelbed ja tükeldatud pähklid. Kata rabarberid puruseguga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätise või vanillikastmega.
oh mis ma annaks rabarberi eest 🙂
MeeldibMeeldib
kohe tulevad uued. selle nimel lõin ma oma külma ka lagedaks.
MeeldibMeeldib
Ma ei jaksa ära oodata, millal värsket rabarberit saaks, aga nähtavasti õnnistatakse meid sel aastal igilumega…
MeeldibMeeldib