Rabarberivorm

Mõnikord tuleb magustoiduisu juba lauas istudes. Sel juhul on hea, kui on sügavkülmast võtta karbitäis rabarberit – saab kiiresti ja lihtsa vaevaga magustoidu lauale. Mõnikord on isegi võimalik, et selle kõrvale on sügavkülmast võtta ka karbitäis jäätist – see tähendab – juhul, kui keegi on selle sinna toonud. Minu juurde võite muidu oma jäätise vabalt hoiule jätta – see on üldiselt täiesti kindlas ja ohutus kohas 😉 (välja arvatud juhul, kui mul tekib isu kõnesoleva magustoidu või tema sugulaste järele). Retsept raamatust “Rabarberikoogid ja -magustoidud”.

Rabarberikrõbedik

Rabarberivorm

500 g rabarberit
1 dl suhkrut
2 tl kaneeli

Puru:
75 g sulatatud võid
1 dl fariinsuhkrut
2,5 dl täisterakaerahelbeid
100 g sarapuupähkleid

Kalla tükeldatud rabarberid võitatud ahjuvormi. Puista peale suhkur ja kaneel ning sega läbi. Sega kausis või, fariinsuhkur, kaerahelbed ja tükeldatud pähklid. Kata rabarberid puruseguga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätise või vanillikastmega.

Rabarberikrõbedik

Advertisements

3 responses to “Rabarberivorm

  1. oh mis ma annaks rabarberi eest 🙂

  2. davahtaresidence

    kohe tulevad uued. selle nimel lõin ma oma külma ka lagedaks.

  3. Ma ei jaksa ära oodata, millal värsket rabarberit saaks, aga nähtavasti õnnistatakse meid sel aastal igilumega…

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s