Ahjuköögiviljad

Ahjuköögiviljad 

paprikat
baklažaani e pommut
suvikõrvitsat
kirsstomateid
porgandit
paar küüslauguküünt
oliiviõli
(2-3 sl palsamiäädikat)
meresoola
musta pipart
kuivatatud tüümiani, rosmariini vms
(tšillihelbeid)
(200 g sinihallitusjuustu)

Puhasta köögiviljad ja tükelda meelepärasteks tükkideks. Lisa oliiviõli, sool, pipar ja ürdid, soovi korral tšillihelbed ja palsamiäädikas, kalla köögiviljadele ning sega läbi. Vala köögiviljad ühe kihina ahjuvormi või -plaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, vahepeal paar korda segades. Soovi korral kata hallitusjuustuviiludega ning küpseta veel kümmekond minutit, kuni juust hakkab sulama.

Köögivilju võib loomulikult varieerida, nagu ka hallitusjuustu asendada mozzarella või mõne muu juustuga või riivida küpsenud köögiviljadele parmesani või piserdada kümmekond minutit enne küpsetamise lõppu peale paar sl palsamikreemi. Varieerimisvõimalusi on palju.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s