Ahjuköögiviljad

Ahjuköögiviljad 

paprikat
baklažaani e pommut
suvikõrvitsat
kirsstomateid
porgandit
paar küüslauguküünt
oliiviõli
(2-3 sl palsamiäädikat)
meresoola
musta pipart
kuivatatud tüümiani, rosmariini vms
(tšillihelbeid)
(200 g sinihallitusjuustu)

Puhasta köögiviljad ja tükelda meelepärasteks tükkideks. Lisa oliiviõli, sool, pipar ja ürdid, soovi korral tšillihelbed ja palsamiäädikas, kalla köögiviljadele ning sega läbi. Vala köögiviljad ühe kihina ahjuvormi või -plaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, vahepeal paar korda segades. Soovi korral kata hallitusjuustuviiludega ning küpseta veel kümmekond minutit, kuni juust hakkab sulama.

Köögivilju võib loomulikult varieerida, nagu ka hallitusjuustu asendada mozzarella või mõne muu juustuga või riivida küpsenud köögiviljadele parmesani või piserdada kümmekond minutit enne küpsetamise lõppu peale paar sl palsamikreemi. Varieerimisvõimalusi on palju.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s