Mandli-kohviküpsised

Ehk hiljuti omandatud “Kuldse šokolaadiraamatu” ristsed (raamatu sain auhinnaks kõige isamaalisema tordi eest Nami-nami vastavasisulises kooskokkamises – seetõttu Pillele siinkohal suur tänu!). Retsept nägi tegelikult ette sarapuupähkleid, aga kuna ma olen pideva tööl viibimise tõttu kaotanud igasuguse ülevaate, mida mul kodus leidub, siis osutus minu surmkindlal teadmisel pähkleid sisaldava purgi sisu hoopis mandliteks ja seetõttu said pähkli-kohviküpsistest cantuccini kauged sugulased mandli-kohviküpsised.

Mandli-kohviküpsised

220 g nisujahu
125 g mandleid
2 tl lahustuva kohvi pulbrit
75 g kakaopulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 suurt muna
200 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
60 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu kaussi jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja pisut soola. Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur heledaks ja tihedaks vahuks. Sega sisse kuivained, kohvipulber, tükeldatud šokolaad ja terved koorimata mandlid. Jaga tainas kahte ossa ning vormi jahuste kätega kaks 30 cm pikkust rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning vajuta pisut lamedamaks. Küpseta 25 minutit. Lase pisut jahtuda ning lõika diagonaalselt 2 cm paksusteks viiludeks. Tõsta saadud küpsised tagasi plaadile ning küpseta 170 kraadi juures veel 10-15 minutit. Lase jahtuda.

Advertisements

3 responses to “Mandli-kohviküpsised

  1. Tore, kui raamat õigele inimesele sattus!!!

  2. Oh, need näevad taevalikud välja. Ja kindlasti maitsevad ka taevalikult 🙂

  3. Kohvi kõrvale maitsesid tõesti hästi. Teeks teine kordki.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s