Tikri-juustukook

Viimane karp punaseid tikreid sügavkülmast leidis oma õige paiga… kus mujal kui juustukoogis. Retsept raamatust “Juustukoogid”. Üpris kindlasti tasub seda proovida suvel värskete tikritega, sest tulemus oli väga sümpaatne. 

Tikri-juustukook

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid

Täidis:
400 g toorjuustu
3 muna
100 g suhkrut
2 sl maisitärklist

Kate:
400 g tikreid
2 sl suhkrut
2 sl suhkrusiirupit

Peale:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lähtikäiva vormi põhja. Vahusta munad suhkruga, lia toorjuust ja maisitärklis, sega ühtlaseks ja vala põhjale. Küpseta 150-kraadises ahjus 55 minutit. Sega tikrid suhkru ja suhkrusiirupiga, kuumuta keemiseni ning keeda umbes viis minutit. Kata kook tikritega ning määri kõige peale suhkruga segatud hapukoor. Küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda ning hoia üleöö külmikus.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s