Tikri-juustukook

Viimane karp punaseid tikreid sügavkülmast leidis oma õige paiga… kus mujal kui juustukoogis. Retsept raamatust “Juustukoogid”. Üpris kindlasti tasub seda proovida suvel värskete tikritega, sest tulemus oli väga sümpaatne. 

Tikri-juustukook

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid

Täidis:
400 g toorjuustu
3 muna
100 g suhkrut
2 sl maisitärklist

Kate:
400 g tikreid
2 sl suhkrut
2 sl suhkrusiirupit

Peale:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lähtikäiva vormi põhja. Vahusta munad suhkruga, lia toorjuust ja maisitärklis, sega ühtlaseks ja vala põhjale. Küpseta 150-kraadises ahjus 55 minutit. Sega tikrid suhkru ja suhkrusiirupiga, kuumuta keemiseni ning keeda umbes viis minutit. Kata kook tikritega ning määri kõige peale suhkruga segatud hapukoor. Küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda ning hoia üleöö külmikus.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s