Nõgeserullid

Nami-nami kooskokkamine tõstab fookusesse kevadrohelise ehk siis igasuguse kraami, mis reeglina peenral ei kasva (või kui, siis pigem kutsumata) – naat, nõges, võililled, jänesekapsas, karulauk, kuusekasvud jne. Nö umbrohuga köögis oli lapsepõlves kokkupuuteid küll – olgu selleks siis nurmenukulehed, vesivirn või noored maltsalehed salatis, nõgesesupp ning -tee või lihtsalt suhu ampsatud hapuoblikad ja jänesekapsad. Nende viimaste järel kõige ilusam umbrohi ongi mu meelest noored nõgesehakatised. Küpsetistes maitseb nõges üsna ebanõgeselikult, isegi pisut magusalt. Nõgeserullide retsept mugandatud Oma Maitse 2008. aasta juuninumbrist.

Nõgeserullid

500 g pärmilehttainast
100 g noori nõgesepealseid
100 g riivitud juustu
määrimiseks muna

Kõigepealt võta üks keskmise suurusega kauss, sest 100 g nõgeseid on mahuliselt päris korralik kogus, ja veeda tubli tükk aega metsaserval, nina vastu päikest, mille käigus korja kauss nõgeseid täis (ja jälgi, et elusolendeid kaasa ei tuleks). Kalla nõgesed keeva veega üle, nõruta hoolega ja haki. Rulli tainas lahti, kata hakitud nõgeste ja riivitud juustuga. Keera rulli ning lõika terava noaga umbes 2 cm jämedusteks tükkideks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning soovi korral lase tunnike kerkida. Pintselda munaga ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

4 responses to “Nõgeserullid

  1. Neid ma võtaks küll kohe mitu tükki!😛

  2. eelmisest aastast jäi see retsept OM-s silma küll aga olin täiesti unustanud! nädalavahetusel loodan leida nõgeseid ja ära teha!
    kas kergitasid toatemperatuuril või on Sul mingi hea nipp?🙂

  3. Kergitasin toatemperatuuril. Tegelikult peaks vist pärmilehttainast jahedas kergitama…? Aga väga mõnusad olid.

  4. hakkan täna tegema🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s