Nõgeserisoto

Nõgeserisotoga läks hästi – minu meelest ei tohiks isegi üks pretsensioonikamat sorti umbrohuroog nõuda enesele  suuremat kiitust kui meesterahva kommentaar: See oli küll hea söök.🙂 Ning ehk ei olnudki asi ainult selles, et tühi kõht on see kõikse parem kokk. Rohkem “umbrohutoitude”  ideid Nami-nami kooskokkamisest.

Minu meelest on kiitus täitsa auga välja teenitud, roog on mõnusalt kreemjas ja toitev, nõgest selles ei aga mitte pelgama. Ehk ei ole ka liiast veel kord targutada teemal, et risoto ei ole ei lisanditega sõmer riis ega ka riisipuder, õige (piisavalt kreemja) tekstuuri annab ainult risotoriisi kasutamine ning piisav segamine. Puljong lisatakse jaokaupa, lastes enne uue kulbitäie lisamist eelmisel täielikult imenduda, ning riisi ei tohiks päris pudrupehmeks keeta.

 Nõgeserisoto
(retsept Thredahlia blogist)

100 g noori nõgeselehti
2 l köögiviljapuljongit
50+75 g võid
1 sibul
400 g risotoriisi (arborio)
125 ml kuiva valget veini
soola ja pipart
100 g peenelt riivitud parmesani

Kalla nõgeselehed kuuma veega üle, nõruta ja haki peeneks. Aja puljong potis keema ja jäta madalale kuumusele keemise piirile. Sulata paksupõhjalises potis 50 g võid, lisa peenelt hakitud sibul ja kuumuta klaasjaks. Kalla juurde kuiv riis ja sega, kuni riis on võiga kaetud. Kalla juurde vein ja lase sellel aurustuda. Hakka kulbitäite kaupa kuuma puljongit lisama ning segama. Uus kulbitäis lisa alles siis, kui eelmine on riisisse imedunud. Jätka seda tegevust umbes 15-20 minutit, poole peal lisa nõgesed. Tõsta risoto pliidilt, klopi juurde 75 g võid ning riivitud parmesan. Maitsesta. Serveeri kohe.

2 responses to “Nõgeserisoto

  1. See oli mõnus risoto tõesti. Hea põhiretsept, võtan teistegi risotode tegemisel kasutusse..

  2. Pingback: Banaanijäätis | Toidutegu

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s