Rabarberitartaletid

On kevad. Toomingad õitsevad ja Emajõe-äärses võsastikus laksutab ööbikute koor. Koogi sisse käib rabarber ja koogi kõrvale vahuvein ;). Praegu  oleks ju peaaegu et patt suunata koogisse midagi muud peale peakangelase. Väikestes rabarberitartalettides on kokku sobitatud rabarberi hapu ja valge šokolaadi magus, nii et tulemus on just paras. Magusama eelistajad võivad lisada täidisesse suhkrut või teha põhjaks magusa muretaina. Mina jätsin täidisest suhkru välja (välja arvatud natuke rabarberite peale), sest mul oli kahtlus, et retsepti autori Maru maitse-eelistused magususe suhtes ei lange minu omadega just päriselt kokku.

Rabarberitartaletid á la Maru (15 tk)

Muretainas:
175 g võid
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl külma vett

Täidis:
300 g rabarberit
suhkrut ja kaneeli
2 munakollast
2 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi

Taina jaoks haki küpsetuspulbriga segatud jahu ning või puruseks, lisa külm vesi ja suru kiiresti ühtlaseks tainaks (mugavam teha köögikombainis). Vajuta tainaks lamedaks kettaks, mähi toidukilesse ja pane vähemalt tunniks (või järgmise päevani) külmkappi. Suru tainas tartaletivormidesse ning pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Lõika rabarber mõnesentimeetristeks juppideks ning sega kaneeli ja suhkruga. Tükelda valge šokolaad ning lase koos vahukoorega madalal kuumusel sulada. Klopi munakollased vahtu ning lisa pisut jahtunud šokolaadisegule. Vastavalt maitse-eelistustele võid lisada ka pisut (vanill)suhkrut ja/või sidrunikoort. Lao rabarberid vormidesse ning tõsta kaste peale. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Maitsevad paremini jahtunult ning siis on neid ka kergem vormidest kätte saada.

Advertisements

One response to “Rabarberitartaletid

  1. Need on hästi nämmad, olen teinud 🙂

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s