Vutimunasalat

Redised kuuluvad kevadesse. Hommikuti ja õhtuti. Salatis ja lihtsalt niisama. Ja mu meelest on nad ühed sellised tegelased, mida on võimatu osta väga väikest kogust. Millal iganes ma turule ei läheks, et rohelist salatit kõigest pisitillukese koguse, näiteks saja grammi redistega turgutada, lahkun ma sealt pea poole kiloga – mis on esimeste kevadiste rediste vinget kilohinda arvestades finantsiliselt tuntav avantüür. Aga selles ei tule muidugi süüdistada ei rediseid ega turutädisid, vaid isiklikku kindlameelsuse puudumist. Ja praegu pole enam niikuinii probleemi.

Salatis kohtub redis vutimunade, mozzarella juustu ja tomatitega. Algne retsept “Salatiraamatus” rediseid ei sisaldanud, mulle aga tundus, et justnimelt need on sealt vajaka. Olidki. Salat on mõnus ja mahlakas, pipraga ei maksa koonderdada. Kõrvale sobib krõbe sai ja klaasike proseccot ;).

Vutimunasalat mozzarellaga (kahele)

12 vutimuna
20 kirsstomatit
300 g mozzarellat
200 g rediseid

Kaste:
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
soola
pipart
basiilikut

Keeda vutimunad, jahuta ja koori. Lõika mozzarella kuubikuteks ja redised viiludeks, poolita kirsstomatid. Piserda üle oliiviõli ja palsamiäädikaga, raputa peale soola ja jahvata veskist rohkelt pipart. Kaunista basiilikulehtedega.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s