Kevadesupp

Ma ei hakka siin esinema väitega (kuigi tahaks), et kõnesolev ilus roheline kevadine supp võiks meeldida ka neile, kes avokaadot või rukolat ei armasta. Tõenäoliselt mitte. Ma tean inimesi, kelle meelest on rukolal diiselkütuse maitse… Aga neile, kellele ükski koostisosa vastuvõetamatu ei ole, peaks tulemus küll sümpatiseerima. Mulle meeldis igatahes väga – külm, sametine ja aromaatne. Ja toitev – esimese reaktsioonina tekkis küll soov teine sama suur portsjon veel kohe ära süüa, aga mõne hetke pärast ilmnes, et väga hea mõte see just poleks olnud. Ma olen enam kui kindel, et see supp läheb kordamisele. Retsept kohandatud raamatust “Maru maitsev maailm”.

Avokaado ja rukola külmsupp

Kevadesupp (ühele)

2 avokaadot
1 sellerivars
poole apelsini mahl
1 sidruni mahl
2 spl oliiviõli
150 g fenkolit
50 g rukolat e põld-võõrkapsast
soola ja pipart
kaunistamiseks rediseid

Koori ja tükelda avokaado, tükelda seller ja fenkol, lao kõik koos rukolaga kaussi ning püreesta saumikeseriga. Lisa apelsini- ja sidrunimahl ning oliiviõli, püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga, vajadusel lisa veel sidrunimahla. Tõsta supp pooleks tunniks külmkappi (või 10 minutiks sügavkülma), kaunista rukolalehtede ja redisesektoritega. Maru soovitab serveerimiseks mädarõikaga maitsetatud vahukoort.

Avokaado ja rukola külmsupp

One response to “Kevadesupp

  1. Näeb eriti värskendav ja mahe välja. Peaks proovima!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s