Suitsulõhepasta

Varasuved veel enne kalendrisuve saabumist kulgevad alati grillimise tähe all. Kevadeti ei jaksa ära oodata, millal ilm nii soojaks läheb, et saaks ühe korraliku lihatüki, kanakoivad, kala või köögiviljad grillile laotada. Kui lõpuks õige aeg käes on (või mõnel juhul natuke varem), tegeleb lõhna järgi otsustades grillimisega (mõnel puhul ka pigem kärsatamise või kõrvetamisega) pool linna. Ja see kõik lõpeb sellega, et hiljemalt peale jaanipäeva kaotab igasugune grillitud kraam minu jaoks oma külgetõmbe (et augustikuus jälle lagedale ilmuda). Siis tahaks piima-köögiviljasuppi (mis kujutab endast mõne inimese jaoks kulinaarset õudusunenägu, aga minu jaoks ei ole õiget  suve ilma selle supita). Või mõnd lihtsamast lihtsamat pastarooga, mis on kerge valmistada ja kerge konsumeerida. Näiteks suitsulõhega.

Suitsulõhepasta (kahele)

1 sibul
oliiviõli
1,5 dl 10% või 35% koort
250 g värsket pastat
150 g kuumsuitsulõhet
1 dl valget veini
soola
pipart
basiilikut

Koori ja haki sibul ning kuumuta seda paksupõhjalises potis mõni minut. Vala hulka vein ja lase selle mõni minut keeda, lisa koor. Mõne minuti pärast lisa ka lõhetükid, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel natuke. Keeda pasta rohkes vees (liiter vett 100 g pasta kohta), nõruta sõelal, pane tagasi potti ja vala peale kaste. Sega läbi, tõsta taldrikutele, purusta veskist pipart peale ja kaunista basiilikulehtedega. Juurde võta jahedat valget veini ja naudi terrassil suveõhtut.

Advertisements

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s