Rukkirullbiskviit mustikatega

S u v i. (Kujutlege siia juurde rahulolev ohe.) Mõneks ajaks jälle tsiviliseeritud inimeste keskel tagasi. Esimene puhkusenädal möödus… nagu puhkus. Kes mind tunneb, teab, et see on saavutus, mis väärib tunnustust :). Metsmaasikad ja metsmaasikamoos. Kukeseenehakatised, mis kuidagi kosuda ei tahtnud. Varahommikune udu. Üüratus koguses tüütuid sääski ja parme. Roheline konn, kes tüütu järjekindlusega saunatrepile ronis ja iga kord, kui keegi lähenes, sealt etteheitva plartsatusega vette hüppes. Mustikatest määritud sõrmed ja mustika-klimbisupp. Mõnikord ongi vaja üksinda järele mõelda ja mõtteis lahtisi otsi kokku sõlmida. Et siis tagasi linna tulla, leida, et tikrid on valmis, lõvilõuad õitsema läinud ja roosid õitsevad endiselt pillava lahkusega. Ignoreerida äkki hilisõhtul pähe tekkinud mõtet, et ööd lähevad juba pimedamaks, ja öelda endale: ei, suvi on alles ees. Rukkirullbiskviidi retsept on pärit Nami-namist (väikeste korrektiividega).

Rukkirullbiskviit mustikatega

Biskviit:
4 muna
1 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
1 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g püreestatud mustikaid
0,5 dl suhkrut
200 g maitsestamata toorjuustu

Peale:
2 dl 35% rõõska koort
mustikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (vähemalt 5 minutit), sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Sega ettevaatlikult, vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning ilu ühtlaseks. Küpseta 225-kraadises ahjus 5-7 minutit. Kummuta suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Püreesta mustikad suhkruga ja sega juurde toorjuust. Määri segu jahtunud biskviitpõhjale ning keera küpsetuspaberi abil rulli. Vahusta rõõsk koor, maitsesta suhkruga. Kata rullbiskviit vahukoorega ja kaunista mustikatega.

Advertisements

8 responses to “Rukkirullbiskviit mustikatega

  1. See kirjeldus vastas nii minu nädalatagusele suvilas olekule…mõnus. Tegin ka just rulbiskviiti mustikatega, natuke küll teistmoodi. Sinu isuäratavad pildid panevad mind juba kannatamatult homset ootama, et saaksin ka oma tehtud rullbiskviiti tassikese tee kõrvale nautida:)

  2. Ja mind ahvatleb Su mustikapirukas…

  3. mina tegin rukkijahuga mustikakeeksi ja see sobis sinna tõesti väga hästi.

  4. Mulle miskipärast tundub ka, et rukkijahu ja mustikad sobivad suurepäraselt kokku.

  5. Mulle, kes ma rullbiskviiti ei armasta, oli see vist kõige parem võimalikest. Ilmselt on asi rukkijahus – see tegi rulli väga mõnusaks ja tavapärasest pehmest svammist hoopis maitsvamaks. Ja vahukoort oli ka just parasjagu.

  6. Kõlab peaaegu nagu kompliment 😛 Mis puutub rullbiskviiti kui pehmesse svammi, siis ma ütleks, et ilmselt pole sa õiget rullbiskviiti saanud 😉

  7. Võid vabalt seda komplimendina võtta :p
    Tegelikult mäletan ma Sinu rullbiskviitidest ka teisi (nt üks kohupiimaga oli väga hea), aga see rukkijahuga on ikka üle seniste.

  8. Pingback: Ploomi-rukkikook « Toidutegu

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s