Punase sõstra tartaletid

Kas poleks tore, kui kõik värsked marjad ja puuviljad oleks aasta ringi kättesaadavad? Võib ju väita, et ongi – väljaspool kodumaist hooaega saab nii mõndagi sissetoodut osta. Aga ometi enamasti käsi ei tõuse. Mitte hinna pärast, vaid seetõttu, et see pole see. Pole õiget lõhna, pole maitset, pole värvi ega kasulikke omadusi. Ja sellepärast ei jää üle mitte midagi muud, kui selle aja jooksul, mida me siin oleme harjunud suveks nimetama, ennast lõhki rebida :). Või lõhki süüa ;). Mustikaaeg on täies hoos, riburada tulevad tikrid, sõstrad, vaarikad, kirsid. Praegu peaks peaaegu et keelatud olema süüa midagi muud peale marjakookide :P. Isu oli küll hoopis mustikate järele, aga täna turule minna ei viitsinud. Niisiis hoopis šokolaadise põhjaga punase sõstra tartaletid. Kellele ei sümpatiseeri punaste sõstarde üsna suured seemned, võib proovi teha mustade sõstarde või mustikatega.

Punase sõstra tartaletid (10 tk)

Põhi:
200 g nisujahu
150 g võid
20 g kakaopulbrit
50 g suhkrut
1 munakollane
2 sl jääkülma vett

Täidis:
200 g punaseid sõstraid
2 muna
100 g hapukoort
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Sega jahu, suhkur ja kakaopulber. Lõika külm või kuubikuteks ja haki jahuga segamini. Lisa kergelt lahtiklopitud munakollane ja jääkülm vesi ning sega kiiresti tainaks. Vooderda tartaletivormid tainaga ning tõsta pooleks tunniks külmkappi. Täidise valmistamise jaoks klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti, sega juurde hapukoor. Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta vormidesse taina peale fooliumitükid ning fooliumi peale raskuseks kuivatatud herned või oad. Küpseta 10 minutit, eemalda foolium ja raskus. Jaga punased sõstrad vormidesse ning tõsta peale hapukooresegu. Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta tartalette 25 minutit.

1 responses to “Punase sõstra tartaletid

  1. Just – täiiesti kohustuslik on praegu kodumaiseid aiasaadusi ära kasutada küpsetistes. Juba umbes kuu aega tahaks teha ma ühte juustukooki, mida ikka ja jälle teen kui isu tuleb. Aga võta näpust – maasikad saavad valmis, siis peab tegema maasikakooke, vaarikad saavad valmis, peab tegema vaarikakooke, mustikad valmivad siis on mustikakookide tegemine jne jne jne. Aga ma ei nurise vaid naudin, sest talvel võib neid igatsetud juustu- ja šokolaadikooke teha nii tihti kui ise soovid. Igastahes nüüd jõuan ma jutuga sinu tartakettide juurde – super maitsvad näevad välja. Hapukoore kate on üks mu lemmikuid:)

    Meeldib

Kommenteeri