Vaarika-kookosekook

Üks parimaid ja mahlasemaid plaadikooke on vaarikate ja kookoshelvestega kohupiimakook. Suurest plaaditäiest jätkub suurele seltskonnale / mitmeks päevaks. Antud juhtumil kippus mul juba kohati tekkima kahtlus, kas neljandat päeva järjest koogi söömine siiski õige pisut liiale ei lähe. Ja jõudsin järeldusele, et ei, seda nüüd küll mitte. Kook oli nimelt kogu aja muutumatult hea 🙂 ja takistas omal moel viimaste puhkusepäevade liiga nutuseks muutumist.  Saak on salves, puhkus läbi, homme hakkan korralikuks :P. Võitlus teleobjektiiviga jätkub, aga mitte enam kauaks, sest sünnipäevakingitusena mu toredatelt kolleegidelt sai uue objektiivi ostu fond täpselt vajaliku täienduse ;).

Vaarika-kookosekook
(mugandatud:  “100 kooki 2”)

Põhi:
225 g võid
0,5 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2,5 dl kookoshelbeid

Täidis:
1 kg kohupiima
500 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g vaarikaid

Sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja suhkur ning sega ühtlaseks puruks. Täidise jaoks klopi munad lahti, lisa kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Pudista 3/4 purust ahjupanni põhjale ja suru käega ühtlaseks. Jaota vaarikad tainale ning kata kohupiimamassiga. Pudista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Serveeri jahtunult. Säilib külmas sama maitsvana julgelt kolm päeva vähemalt.

Kommenteeri