Virsiku-kohupiimastruudel

Nostalgianurgake kõneleb sellest, et paremaid virsikuid, kui aastat 6 tagasi Zagrebi turult ostetud, pole ma ei varem ega hiljem enam saanud. Küllap olid seal ka muud tegurid mängus, eks see oligi selline vasikavaimustuse periood – kõrvuni armununa -, aga mälestus plaatanite all paberkotist üliküpsete virsikute (ja viigimarjade – kui juba jutuks tuli) õngitsemisest, endal mahl lõuga mööda alla tilkumas, püsib ikka ere. Igal juhul on päris kindel, et Eestist selliseid virsikuid osta ei õnnestu. Ehkki sügiseti võib mõnikord kohata vilju, mis isegi näevad välja ja maitsevad virsiku moodi.

Struudlite kooskokkamine hoiab mind jätkuvalt vastaval lainel. Virsiku-kohupiimastruudel sündis pooleldi juhuse läbi, nagu nii mõnedki head asjad. Tegelikult mõlkusid mul mõttes hoopis aprikoosid, aga kuna neid parajasti poes polnud, läksid käiku virsikud. Filotainas puudus poes samuti, selle asendas pärmi-lehttainas (eks sobib ka tavaline lehttainas). Esimesel päeval lisasin struudlile mandlilaaste, kui aga järgmisel päeval oli tarvis uus struudel teha, siis polnud kohalikus poes enam neidki, sestap leidsid kasutust rosinad. Tulemus rahuldas mind täiesti – krõbe tainas, mahlane ja mitte liiga magus täidis.

Virsiku-kohupiimastruudel

500 g pärmi-lehttainast
250 g kohupiima
2 munakollast
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
500 g virsikuid
3 sl brändit
75 g mandlilaaste või 100 g rosinaid
määrimiseks 1 muna

Lõika virsikud viiludeks, tilguta peale brändi ja lase tund aega maitsestuda. Sega kohupiim, munakollased, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks (kui tundub, et segu on liiga vedel, lisa natuke jahu või mannat). Rulli tainas lahti, kata kohupiimaseguga (servad jäta 3 cm ulatuses katmata), puista peale mandlilaastud või rosinad ja lao kõige peale virsikuviilud. Tõsta katmata servad täidise peale ja keera struudel rulli. Lõika tainale paarisentimeetriste vahedega lõhed sisse (neist pääseb aur välja ning neid mööda on hea struudlit lahti lõigata). Määri pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit. Serveeri soojalt tuhksuhkruga ülepuistatuna.

5 responses to “Virsiku-kohupiimastruudel

  1. Super! Kindlasti minu järgmiste katsetuste hulgas.

  2. Selle üle on mul küll väga hea meel, et mina struudlit enne veelgi suuremat kaubadefitsiiti maitsta sain, st rosinatest pääsesin.😉 Maitse oli igatahes lummav ja viis keele alla.🙂

  3. Ahaa!😀 Aga õunastruudliga õnnestus sulle küll rosinad sisse sööta, nii et ma ei kuulnud ühtegi protesti😉 või oli see viisakus?😛

  4. No nüüd petsite mind küll ära! Aga ehk õnnestus mul saada selline tükk, kuhu ühtki rosinat ei sattunud (rosinatega poetoodetes ei ole see mitte haruldane juhtum, kui rosinasõbrad neid nuaotsaga taga ajavad, aga ei leiagi). Aga võibolla olid need mõnusalt krõbedaks küpsenud ega olnud sellised lödid, mida ma jälestan.
    Igatahes – oli mu tükis mõni rosin või mitte, maitsev oli kõigele vaatamata.

  5. Pingback: Tähelepanu, virsikud! « Perenaine.ee blogi

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s