Vürtsikas läätse-köögiviljahautis

Tõnis Mägi laulis metsavaikusest, mis on sõnu täis. Ehkki laulus maalitud pilt on teine, viitab see päris hästi praegusele meeleolule metsas. Puude all on vaikus, ainus hääl, mis kaugemalt kostab, on tihaste häälitsemine. Isegi soojadel päikeselistel päevadel on juba sügiseselt läbipaistvas õhus aimatavat kargust, niiskete lehtede ja seente lõhna. Valgus on sügisene ja varjud metsa all suvistest hoopis erinevad. Metsast seenekorviga tagasi tulles tunned õunte ja üleküpsenud ploomide lõhna, märkad päevalilleseemnete valmimist inspekteerivaid tihaseid ja tead, et on aeg enesepettus lõpetada – suvi hakkab läbi saama.

Vürtsikas läätse-köögiviljahautis
(allikas: Kodu ja Aed, september 2009)

1 slvürtsköömneid
2 sl õli
2 tl karrit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšillikaun
3 kartulit
3 porgandit
1 porru
600 ml kana- või köögiviljapuljongit
200 g läätsesid

Pane köömned kuiva potti ja kuumuta, kuni tunned köömnelõhna. Vähenda kuumust, lisa potti õli ja karripulber ning kuumuta selles hakitud sibul ja küüslauk pehmeks (ära pruunista). Pane potti ka puljong ning viilutatud porru ja porgand, samuti hakitud tšillikaun (eemalda seemned) ja kartulid. Lase keema tõusta ning lisa läätsed. Hauta 15-20 minutit. Maitsesta. Serveeri hapukoorega.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s