Ploomi-rukkikook

Juba kevadest alatest paeluvad mu meeli rukkijahuga magusad küpsetised, olgu nendeks siis rukki-kohupiimakook, rukkirullbiskviit või rukkijahuga mustikapirukas (blogimata, kuna tollest tehtud fotod ei kannata avalikkusele esitlemist). Seekord sai inspiratsiooniks perenaine.ee ploomi-odrajahukook. Kuigi mulle ka odrajahu meeldib (ja eriti meeldib mulle odrajahulisandiga leib – sellel on nimelt ütlemata mõnus krõbe koorik), tundus absoluutselt vajalik hoopis rukkijahu kasutamine (selle loogika alusel, et leib ja ploomid teadupärast päris hästi kokku sobivad). Kook sai mõnus, mahlane, minulikult mitte eriti magus, hapuka ploomilisandi ja teretulnud üllatusega mandlitükkide kujul, aga üllataval kombel oli  rukkijahu maitset kasinasti tunda.

Ploomi-rukkikook

3 muna
1 dl suhkrut
2 dl rukkijahu või 1,5 dl rukkijahu + 0,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
90 g võid
250 g kohupiima
100 g hapukoort
75 g mandleid
500 g ploome
peale raputamiseks 2 sl (pruuni) suhkrut

Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, hakitud mandlid ja sulatatud või. Määri 26 cm läbimõõduga või kandiline koogivorm võiga, kalla tainas sisse ja lao peale poolikud kividest puhastatud ploomid. Raputa peale pruun suhkur. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s