Ploomi-mandlipirukas

Täna lühidalt. Pikemat juttu kunagi, kui mul jälle midagi öelda on. Ploomi-mandlipirukas on niisamagi kiire ja lihtne teha. Et ka maitseb hästi, seda ei peagi vast spetsiaalselt lisama.

Ploomi-mandlipirukas

Ploomi-mandlipirukas
(allikas: “Kirsi- ja ploomikoogid”)

Põhi:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 sl külma vett

Täidis:
250 g 20% hapukoort
1 muna
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
500 g ploome
50 g mandlilaaste

Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa jahu ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks klopi muna lahti, sega juurde suhkur, vanillisuhkur ja hapukoor. Kalla segu tainale ning lao peale kividest puhastatud poolitatud ploomid. Raputa peale mandlilaastud ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Ploomi-mandlipirukas

Retsepti ja fotot uuendatud septembris 2013

Advertisements

3 responses to “Ploomi-mandlipirukas

  1. See oli väga maitsev pirukas ja ma kindlasti teen seda, järgmisel korral, kui ahju kütame. 😉
    Suur tänu selle retsepti eest!

  2. Kas fotod on ka ise tehtud? Igastahes on need väga mõnusad ja nauditav vaadata. Tänu, selle suure ettevõtmise eest!
    Kavatsen siinset kooki lähiajal proovida. Õnne ja aega!

  3. Kõik selle blogi fotod on ise tehtud 🙂 Seda kooki soovitan kindlasti proovida, lihtne ja maitsev. Ja aitäh aega soovimast, just seda oleks rohkem vaja.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s