Õuna-toscakook

Sügis tuli nüüd küll minu maitse jaoks kuidagi liiga ootamatult. Ma olen mõtetega veel alles kusagil augustikuus ja psühholoogiliselt üldsegi mitte valmis silmitsi seisma mantlite, saabaste, kinnaste, ahju kütmise ja ilmselt üsna pea ka talverehvidega. No ausõna! Kuhu jäi üleminekuaeg? Alles oli suur suvi, vihma- ja lehesajud näisid olevat täiesti ohutus kauguses. Ja nüüd on kuidagi üleöö käes kaminatulede, hõõgveini ja kaneelisaiade aeg. Õunakoogi aeg muidugi ka. Endiselt.  Õuna-toscakook läheb seistes paremaks, nii et kui see juhtumisi peaks piisavalt kaua seisma, siis kõikse meeldivam ja mahlasem tundus küpsetis mulle kolmandal päeval.

Õuna-toscakook
(allikas: “Õunakoogid”)

Põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
50 g võid
0,5 dl piima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g õunu
1 tl kaneeli

Kate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
100 g mandlilaaste

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või, piim ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas 24 cm läbimõõduga vormi ning kata kaneeliga segatud õunaviiludega. Kata vorm fooliumi või küpsetuspaberiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Katte jaoks sulata või, lisa suhkur, jahu ja mandlilaastud. Lase korraks keema tõusta. Jaota kate koogile ning küpseta veel 10-15 minutit.

Advertisements

One response to “Õuna-toscakook

  1. Kaminatuli, hõõgvein ja kaneelisaiad…ohhhh, sügist ikka tasub oodata:)

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s