Viigimarjad mee ja kreeka pähklitega

Järjekordselt pean ma alustama heietusega teemal, kuidas kunagi oli rohi rohelisem ja päike paistis eredamalt :P. Selle üle et ta Vahemere ääres eredamini paistis kui Eestis, ei maksa muidugi imestada. Ega sellegi üle, et sealsetel viigimarjadel ütlemata magus maitse oli. Eestisse satub värskeid viigimarju siiski võrdlemisi harva, viimasel ajal on isegi kuivatatutega raskusi. Tallinnas kuulukse neid sügiseti siiski nii ühes kui teises kohas üpris mõistliku hinnaga müügil olevat. Tartut miskipärast ei arvata vajalikuks nendega kostitada. Nurisesin selle üle, mis ma nurisesin, fakte see ei vääranud. Ent ühel heal päeval ütles sisetunne mulle, et lõuna ajal on täiesti hädavajalik turuhoonest läbi käia. Ja sealt ma lõpuks need dekoratiivse välimusega lillakoorelised tegelased kätte saingi.

Viigimarjad mee ja kreeka pähklitega
(algne retsept)

400 g värskeid viigimarju
150 g kreeka pähkleid
5 spl mett
200 ml valget veini
1 tl kaneeli

Tee noaga viigimarjadesse ristlõige, kuid ära põhjani läbi lõika. Aseta viigimarjad ahjuvormi põhjale ning täida hakitud kreeka pähklitega. Sega mesi ja kaneel, lisa valge vein ja kuumuta keemiseni. Kalla siirup viigimarjadele ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase jahtuda ja serveeri vanillijäätisega. Suuremad magusasõbrad võivad mee kogust suurendada.

Advertisements

One response to “Viigimarjad mee ja kreeka pähklitega

  1. tumevalge

    Ma armastan väga kuivatatud viigimarju. Värskeid pole ma maitsta saanud, aga karta on, et sobiksid nemadki. Seda postitust lugedes tekkis siuke kahtlus.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s