Kõrvitsakreemikoogid jõhvikatega

Olgu teie mõtteis rahu ja te lähedal need, kes on teile kallid!

Küünlad on kustunud. Tuli kaminas vajunud madalaks sädelevaks söehunnikuks. Akende taga on jõuluöö. Vaid mina istun ärkvel, veiniklaas kõrval, ja kuulan… ei, mitte jõululaule, neid kuulan ma septembrikuus… ühte oma lemmikplaati, Bo Skovhusi “Leise flehen meine Lieder”. Lapsepõlve siirast usku jõuluimedesse ei saa parimagi tahtmise juures enam kunagi tagasi. Aga mu mõtted on tasakaalukad ja sellest piisab praegu täielikult. Või tegelikult… kas oleks liiga hullumeelne mõte võtta hea mitu aastat jõude seisnud uisud naela otsast alla ja minna lauluväljakule uisutama? Kell kaksteist jõuluöösel? Veel paar aastat tagasi poleks siin mingit küsimust tekkida saanud, nüüd… on meist saanud “korralikud” inimesed. Ja soe voodi tundub ka kahjuks liiga mõnus. Kurvastada selle üle? Pole vist ka mõtet.

Kõrvitsakreemikoogid jõhvikatega
(mugandatud siit)

Põhi:
300 g piparkooke
125 g võid

Täidis:
50 g piima
2 tl želatiini
4 munakollast
1 tl kaneeli
150 g kõrvitsapüreed
150 g suhkrut
2 spl brändit
200 g vahukoort

Kate:
200 g jõhvikaid
75 g suhkrut
50 g vett

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Kata puruga tartaletivormide põhjad ja küljed. Küpseta põhju 180-kraadises ahjus 15 minutit, lase täielikult jahtuda ning eemalda vormid.
Kõrvitsapüree jaoks tükelda kõrvits, keeda vees pehmeks ja püreeri. Ülejäänud püree võib panna sügavkülma. Pane želatiin piima sisse paisuma ning sulata siis kuumaveevannil. Pane kastrulisse lahti klopitud munakollased, kõrvitsapüree, suhkur, kaneel ja brändi, kuumuta keemiseni ning lase paar minutit keeda. Lisa želatiinilahus ning jäta segu jahtuma. Jahtunud ja tarduma hakkavale segule lisa kõvaks vahuks vahustatud koor. Kata piparkoogipõhjad täidisega ning lase vähemalt 5 tundi või üleöö külmkapis seista.
Jõhvikakatte jaoks kuumuta väikeses kastrulis jõhvikad, suhkur ja vesi keemiseni. Kuumuta edasi, kuni jõhvikad hakkavad katki keema. Lase jahtuda ning tõsta lusikaga kookide peale jõhvikaid ja siirupit.

Advertisements

4 responses to “Kõrvitsakreemikoogid jõhvikatega

  1. Ütleme nii et siśsejuhatus postitusele pani kuidagi elu üle järgi mõtlema. Huvitav retsept tundub!

  2. olen ammu tahtnud proovida kõrvitsamagustoitu teha, liigun täna poodi kõrvitsapüreed ostma 😀 mitu korvikest seda retsepti järgi tuleb?

  3. Sellest kogusest saab 8 tk.

  4. Pingback: Kuremari ehk jõhvikas – tõeline terviseallikas «

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s