Kohupiimarullid mustikatega

Millest peaks praegu kirjutama kui mitte külmast? Ühel õhtul jalutasin pärast tööd kodu poole, lumi krudisemas taldade all, õhk jääkristallidest sädelev ja mõtlesin: ilus? On jah. Aga mõtted tiirlevad lausa häirivalt ühe kauge kevadõhtu ümber, kui jalgade all krabises vihmamärg asfalt, äärelinn oli mattunud sirelilõhna ja kõrvus kõlas Apocalyptica “Faraway”. Ja see tundub ilusam, ikka veel…
No kas sa saad! Kas siis talvekülmadest pole midagi meenutada!? Aastast 1987, kui 30-kraadine külm ei takistanud ei suusatamist ega katseid maal soos puu otsa viivat redelit ehitada (naelte tagumine külmunud puusse ebaõnnestus). 2002./2003. aastavahetusest, kui lumi oli sama sädelev, puud praksusid külma käes ja kaua aega kütmata maja läks alles hommikuks soojaks – aga sisemisest soojusest meil puudu ei tulnud. Aastast 2006, kui tööasjad sundisid kõige karmima külma ajal Narva – damotška s šubam, “Uspenski katedral”, rehvivahetus keset Narva linna ja -30 kraadi veripunase päikeseloojangu ajal Narva-Jõesuu rannas, kus isegi õhk tundus külmunud olevat – need on ju kõik päris toredad mälestused.

Kohupiimarullid mustikatega (12 tk)

Pärmitainas:
25 g pärmi
2,5 dl sooja piima
0,5 dl suhkrut
75 g võid
1 muna
7-8 dl nisujahu
0,5 tl soola

Täidis:
300 g kohupiima
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
1 muna
1-2 sl jahu
150 g värskeid või külmutatud mustikaid
1 tl maisitärklist

määrimiseks muna
peale puistamiseks pärlsuhkrut

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, toasoe muna, sool ja suhkur. Kalla juurde pool jahust ja sõtku paar minutit. Edasi sõtkudes lisa ülejäänud jahu (paar dl jäta esialgu alles). Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Sõtku edasi ning lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne ja lööks käte ja kausi küljest lahti (pigem olgu tainas pehme kui liiga kõva ja sitke). Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult umbes 45 minutit kerkida.

Täidise jaoks sega kohupiim suhkru ja vanillisuhkruga, lisa lahti klopitud muna ja 1-2 sl jahu. Rulli kerkinud tainas jahusel laual ristkülikuks, kata kohupiimatäidisega ning jaga peale tärklisega segatud mustikad (külmutatud marjad sulatamata). Keera pikemast servast alates rulli ning lõika umbes 3 cm paksusteks viiludeks. Aseta need ahjuplaadile või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning lase soojas kohas rätiku all pool tundi kerkida. Pintselda munaga, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (pöördõhuga ahjus umbes 12 minutit).

NB! 😛 Merike!

Advertisements

6 responses to “Kohupiimarullid mustikatega

  1. Ole Sa tänatud! Sellest on palju abi 🙂

  2. Võta heaks, selleks ma siin olengi 😉 😀

  3. Väga head said!
    Mina paneksin ainult suhkrut rohkem kohupiiima, olen vist maiam!

  4. 🙂 Ma kipun jah igal pool suhkru kogust pigem vähendama, nii et maiamad peaksid minu blogi retseptide puhul suhkrut juurde lisama 😛

  5. Mis kohupiima kasutad? Need kandilised, pakikohupiimad?

  6. Pigem ikka jah pakikohupiim, mitte kohupiimapasta. Mina kasutan tavaliselt Pajumäe kohupiima.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s