Šokolaadikreem

Täna tabasin pilku töölt tõstes ennast vihma igatsemas – märkasin toanurkadesse hiilivat hämarust ja teadsin, et see tähendab vaid järjekordse lumesaju algust. Läheb veel palju-palju aega, enne kui hakkab sadama kevadist vihma, mis paneb kõik üleöö haljendama ja peseb maha lumest maha jäänud kõntsa. Veelgi rohkem aega kulub suviste äikesevihmadeni, mille järel kased lõhnavad ja seitsmevärviline vikerkaar üle horisondi kaardub. Mis seal ikka, iga asi omal ajal. Soojad vihmad, veiniklaas ja minu vihmase ilma laul, Eleftheria Arvanitaki “Meno ektos” jäävad ootama. Praegu valitsevad vildid, lumelabidad, luud, rammus šokolaadikreem kange kohvi ja miks mitte ka klaasikese portveini seltskonnas.
Ja ma ei saa siinkohal mitte mainimata jätta, et neil piltidel kõneleb peale magustoidu veel muudki – klaasid ja taldrikud on päritud vanatädilt  ja taustaks olev rätik minu Herta-Eliise nimelise vanaema tikitud.

Šokolaadikreem
(allikas: “Šokolaadiraamat”, koguseid ja vamistamisjuhiseid muudetud)

350 g mascarpone‘t või muud toorjuustu
3 dl vahukoort
6 cl Vana Tallinna šokolaadilikööri või Bailey’st
200 g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks granaatõunaseemneid

Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannil ja jahuta. Hõõru toasoe toorjuust puulusikaga vahule ning lisa liköör. Sega juurde vahustatud koor. Viimasena sega juurde šokolaad (väga hoolikalt segada ei ole vaja, segu võib jääda ebaühtlaselt kirju). Tõsta lusikaga serveerimisnõudesse või kasuta kondiitripritsi. Aseta mõneks tunniks külma maitsestuma. Kaunista granaatõunaseemnetega. Dessert on rammusavõitu, seepärast sobib suurepäraselt kõrvale  tassike kanget kohvi.

5 responses to “Šokolaadikreem

  1. Fantastilised toidupildid!

  2. Tere.
    Segasin omavahel 250g mascarponet ja 100g tavalist toorjuustu. Bailey’i lisamisel juustusegu aga kalgendus – tekkisid väikesed tükid, mida silmaga ei olnud väga näha, kuid maitsmisel võis aru saada, et struktuur ei ole ühtlane.
    Kas on mingid nipid, kuidas kalgendumist ära hoida?
    Vaatamata “apsakale” maitses kreem sööjatele väga🙂

  3. Kas võis olla, et koostisosad ei olnud samal temperatuuril? Mascarpone võib ses suhtes olla veidi kapriisne ning seepärast peaks nii toorjuust kui alkohol olema toatemperatuuril ja alkoholi peaks lisama vähehaaval ja kogu aeg segades.

    • Aitäh!
      Kõik koostisosad olid toatemperatuuril. Teie vastuse põhjal arvan, et järgmine kord tuleb hoolsamini segada ka sel ajal, kui alkoholi lisan.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s