Šokolaadikreem

Täna tabasin pilku töölt tõstes ennast vihma igatsemas – märkasin toanurkadesse hiilivat hämarust ja teadsin, et see tähendab vaid järjekordse lumesaju algust. Läheb veel palju-palju aega, enne kui hakkab sadama kevadist vihma, mis paneb kõik üleöö haljendama ja peseb maha lumest maha jäänud kõntsa. Veelgi rohkem aega kulub suviste äikesevihmadeni, mille järel kased lõhnavad ja seitsmevärviline vikerkaar üle horisondi kaardub. Mis seal ikka, iga asi omal ajal. Soojad vihmad, veiniklaas ja minu vihmase ilma laul, Eleftheria Arvanitaki “Meno ektos” jäävad ootama. Praegu valitsevad vildid, lumelabidad, luud, rammus šokolaadikreem kange kohvi ja miks mitte ka klaasikese portveini seltskonnas.
Ja ma ei saa siinkohal mitte mainimata jätta, et neil piltidel kõneleb peale magustoidu veel muudki – klaasid ja taldrikud on päritud vanatädilt  ja taustaks olev rätik minu Herta-Eliise nimelise vanaema tikitud.

Šokolaadikreem
(allikas: “Šokolaadiraamat”, koguseid ja vamistamisjuhiseid muudetud)

350 g mascarpone‘t või muud toorjuustu
3 dl vahukoort
6 cl Vana Tallinna šokolaadilikööri või Bailey’st
200 g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks granaatõunaseemneid

Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannil ja jahuta. Hõõru toasoe toorjuust puulusikaga vahule ning lisa liköör. Sega juurde vahustatud koor. Viimasena sega juurde šokolaad (väga hoolikalt segada ei ole vaja, segu võib jääda ebaühtlaselt kirju). Tõsta lusikaga serveerimisnõudesse või kasuta kondiitripritsi. Aseta mõneks tunniks külma maitsestuma. Kaunista granaatõunaseemnetega. Dessert on rammusavõitu, seepärast sobib suurepäraselt kõrvale  tassike kanget kohvi.

Advertisements

5 responses to “Šokolaadikreem

  1. Fantastilised toidupildid!

  2. Tere.
    Segasin omavahel 250g mascarponet ja 100g tavalist toorjuustu. Bailey’i lisamisel juustusegu aga kalgendus – tekkisid väikesed tükid, mida silmaga ei olnud väga näha, kuid maitsmisel võis aru saada, et struktuur ei ole ühtlane.
    Kas on mingid nipid, kuidas kalgendumist ära hoida?
    Vaatamata “apsakale” maitses kreem sööjatele väga 🙂

  3. Kas võis olla, et koostisosad ei olnud samal temperatuuril? Mascarpone võib ses suhtes olla veidi kapriisne ning seepärast peaks nii toorjuust kui alkohol olema toatemperatuuril ja alkoholi peaks lisama vähehaaval ja kogu aeg segades.

    • Aitäh!
      Kõik koostisosad olid toatemperatuuril. Teie vastuse põhjal arvan, et järgmine kord tuleb hoolsamini segada ka sel ajal, kui alkoholi lisan.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s