Hapukoore-purukook mustikatega

Lugusid sarjast “Edevuse laat”

Ehk Õhtuleht 6. veebruar 2010, kus toidublogide ülevaates leidis kajastamist ka minu (tuleb välja, et Tartu-hõnguline)  blogi ning ilmus ka šokolaadikreemi retsept.

Ma täna rohkem targutada ei viitsi, sest mul on enne õhtust kino-ooperit veel liiga palju ära teha vaja; sest võtsin just leiva ahjust ja elamine on leivalõhna täis; sest kõigepealt ootab mind tükk sedasama mustikarikast hapukoorekooki ja korralik kruusitäis kohvi, ja sellepärast ka, et üleüldse on hetkel liiga hea olla. 🙂

Hapukoore-purukook
(allikas: Oma Maitse, 3/2009)

Tainas:
180 g jahu
125 g suhkrut
2 sl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid

Täidis:
1 kg 20% hapukoort
125 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
250 g külmutatud mustikaid
1 tl tärklist

Sega jahu, suhkur, kakaopulber ja vanillisuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks (seda on mugavam teha köögikombainiga). täidise jaoks sega lahti klopitud munad, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Vala pool purust 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi või väiksema neljakandilise vormi põhja ning suru lusikaga ühtlasemaks. Jaota peale tärklisega segatud mustikad. Kalla peale hapukooresegu ning kata ülejänud puruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase jahtuda ja lõika tükkideks.

27 responses to “Hapukoore-purukook mustikatega

  1. Täpselt rusikas silmaauku- mõtlesin järgmine nädal just mingit hapukoorekooki meisterdama hakata! Kuidas meeldis ka?

    Meeldib

  2. Väga hea oli, soovitan proovida. 🙂

    Meeldib

  3. Väga isuäratav. Foto on lambivalguses tehtud?

    Meeldib

  4. Ei, otsese päikesepaiste varjamiseks ette tõmmatud kardinaga toas. Aga ei olnud rohkemaks aega, nii et tuli oma põhimõtted ohvriks tuua ja leppida rahuldava pildiga.
    Aga kuna kook oli hea, siis läheb ilmselt kordamisele ja paremat pilti ootama.

    Meeldib

  5. Hapukoorekoogid on meie pere lemmikkoogid. Proovin selle ka kindlasti ära.
    Kiidan siinset blogi – imeilusad pildid ja ahvatlevad hõrgutised! Jõudu!

    Meeldib

  6. Aitäh, Külli! Jõudu läheb tarvis 🙂

    Meeldib

  7. No superluks, täiesti ja millised fotod, väga ilus!

    Meeldib

  8. Aitehh, M! 😉

    Meeldib

  9. Pingback: Laupäevaselt « ELUST SIIN JA SEAL

  10. Ei tulnud valja 😦 Mis trikk selle koogiga on? Akki on hoopis valismaa hapukoor liiga vedel?

    Meeldib

  11. Vaat ei oskagi kohe öelda, liiga vedelas hapukoores võis asi olla küll. Korraliku paksu 20% hapukoorega ei tohiks probleemi olla, aga oleneb, milline sul seal kasutada oli.

    Meeldib

  12. Muidu oli super- kõik kiitsid. Aga mul tuli seda puru kuidagi vähe. Vorm oli sama suur. Kahjuks ei ole mul köögikombaini ja tegin käte vahel puru, aga kuidagi õhuke sai see põhi ning pealt jäi ka valge ikka välja kumama.

    Meeldib

  13. Mul on u 20×22 cm neljakandiline vorm. Põhi tulebki üsna õhuke.

    Meeldib

  14. Hästi vahvad retseptid! Pole veel midagi järgi proovinud teha aga mõnuga olen lugenud retsepte. Imelised pildid ka veel juures! Ainult jõudu ja jaksu tegijale.
    Kindlasti proovin hapukoore hõrgutisi või speltajahust tehtud saiu. Kui ainult õnnestub sellist jahu hankida?

    Meeldib

  15. Aitäh, Marika! Speltajahu saab ökopoodidest, Tartus peaks ka turuhoones olema.

    Meeldib

  16. Tere! Proovisin koogi ära. 🙂 Aga tuli natuke selline “lõdi”
    Kuna olen alles algaja kokku, siis ei tea ka mida järgmine kord teistmoodi teha.

    Kas on nippe?

    Meeldib

  17. Kas kook oli ka jahtunult vedelavõitu? Sest soojana on ta seda niikuinii :). Hapukoor peab kindlasti olema 20%, tärklise kogust võib natuke suurendada (eriti külmutatud marjade puhul). Kui vorm on väiksem ja kook seega kõrgem, peaks temperatuuri pisut alandama ning küpsetamisaega pikendama. Kui tundub, et kook on veel liiga vedel, aga pealt kipub liiga pruunistuma, võib vormi fooliumiga katta ja veel küpsetada.

    Meeldib

  18. Tegelikult läks kook jahtudes täpselt selliseks nagu pidi 🙂 Sattusin liiga vara paanitsema- nagu ma ütlesin, olen veel algaja sellel alal 🙂
    Aitäh ! Kook oli väga maitsev.

    Meeldib

  19. Mina tegin täna seda kooki. KAsutasin mustikate asemel murakaid ja see on tänsest minu uus lemmikkook. Hästi mahe ja pehme ja mõnus ja…. Aitäh retsepti eest!

    Meeldib

  20. Kujutan ette, kui hästi see kook murakatega maitseks 🙂 Kahju, et mu teed murakatega nii harva ristuvad 😦

    Meeldib

  21. Mina tegin täna lisaks porgandipirukale ka seda kooki. Sain kiidusõnu!
    Aitäh väga heade retseptide eest! Ja need imelised pildid ….

    Meeldib

  22. panin just ahju koogi, aga kuna kodus polnud muud, kui 10% hapukoort, siis võtsin riski ja proovisin sellega; siinsete soovituste järgi proovin veidi madalama temperatuuri ja pikema ajaga küpsetada, ehk siis ei jää liiga vedel..

    ja mustikaid ka ei olnud, proovin apelsiniga:)

    Meeldib

  23. Tõeliselt hea mustikakook. Aitäh!

    Meeldib

  24. Mmmm…. ma arvan, et kahtlemata on vaja nüüd kooki tegema hakata 😀

    Meeldib

  25. Aniitram, ma arvan ka, et see on lausa hädavajalik 🙂

    Meeldib

  26. Väga isuäratav pilt. Kuna kodus on täpselt kaks pakki hapukoort seismas, siis läheb õhtul küpsetamiseks 🙂

    Meeldib

  27. kook ahjus,mustsõstar ja külmutatud,nisujahu pooleks täistera rukkijahuga…eks näis mis sealt tuleb ah jh ikka tibake soola ka!

    Meeldib

Leave a reply to sf Tühista vastus