Rukkikrõbedik mustade sõstardega

Jõudsin ära oodata! Nagu arvata oligi – nüüd, vastu kevadet 😛 Eile tuli nimelt meelde, miks ma ikkagi suusatamist armastan. Hoolimata sellest, et ma lume maha sadades kuidagi vedama ei saa; hoolimata sellest, et ma suuski määrida ei viitsi (oskamisest rääkimata) ja igal võimalikul juhul selle etapi vahele jätan (ja et vahel läheb ka nii, et täpselt jälgimata, mis nimelt kätte juhtub, satub pidamismäärde asemel suusa alla topelt libisemismääre); hoolimata sellest, et ma harrastan sõnavõtte stiilis sulaks see lumi juba ära, siis ei peaks suusatamas käima. Eile oli taas see õhtu, kus ma leidsin, et ei viitsi määrimisega jändama hakata ja läksingi rajale kavatsusega uisku sõita (reeglina on mu eesmärgiks klassika, mis praktikas ei pruugi nii välja näha, kui ikka suusad a b s o l u u t s e l t ei pea). Eile oli ka harvanähtavalt hea libisemine ja nii ma siis kuskil viienda ja kuuenda kilomeetri vahel selle tunde üles leidsingi – kui laskumisel vihiseb tuul kõrvus, suusad libisevad nagu nalja ja tõusust üles jõudes leiad üllatusega, et ei olegi sugugi väsinud ja et sõidaks heal meelel veel õige mitu ringi, kui kell poleks juba nii palju, et raja valgustuse eest hoolitsev isik kohe kangi ei tõmbaks (või kuidas iganes see neil seal täpselt välja näeb). Ja see kõik oli veel mitu korda parem seetõttu, et täna on üks neist harvanähtavatest päevadest, mil ma ei p e a mitte midagi tegema. Rukkikrõbedik (krõbedik on nii ilus eestikeelne sõna, et oleks patt seda mitte kasutada) on ahjust võetud ning nüüd ma lähen ja teen endale ajalehe lugemise kõrvale ühe korraliku kohvi. Mõnikord on elu ilus.  🙂

Rukkikrõbedik mustade sõstardega
(mugandatud: “Sõstraraamat”)

Puru:
85 g fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
130 g rukkijahu
75 g võid
75 g mandlilaaste

Marjasegu:
400 g (külmutatud) musti sõstraid
2 sl suhkrut

Sega fariinisuhkur, kaneel ja rukkijahu, lisa tükeldatud või ja näpi ühtlaseks puruks. Sega juurde mandlilaastud. Vala võiga määritud vormi mustad sõstrad (külmutatud marjad ikka sulatamata), raputa peale suhkur. Kata puruseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Serveeri vanillikastme või -jäätisega.

Advertisements

5 responses to “Rukkikrõbedik mustade sõstardega

  1. Mulle ka see sõna “krõbedik” väga meeldib, annab sisu väga hästi edasi.
    Ja suusatanud (murdmaad) pole ma aaaaastaid. Tegelikult täitsa tahaks juba, aga tänavu vist ei jõua enam 😦

  2. Jõuad veel 😉 Ega see lumi enne jaanipäeva ära ei sula 😛

  3. Kas mandlilaastud võib ära jätta/asendada? Allergik olen muidu. 😀

  4. Ahaa! Nii et meie suusatajate medalivähesus on siiski tingitud määrdemeeskonna puudulikust tööst (ja ilmast ja planeetide seisust ja muust säärasest)! (Ei, tegelikult ma usun küll seda, kahjuks on see tulemusele orienteeritus aeg-ajalt väga masendav, mitte ainult sportlastele ja mitte ainult spordis. Samas ei saa raha (või ma ei tea, mille) vähesuse tõttu muidugi ainult lõbu pärast osaleda.)
    Kui ma ei kahtlustaks, et see krõbedik juba pintslisse on pistetud, siis kordaksin taas Odava Jakobi kuldseid sõnu. 😉

  5. E – jah, muidugi võib ära jätta või asendada millegi endale sobivamaga.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s