Brita kook kodujuustu ja vaarikatega

Täna vaadake pilte, ma rääkida ei viitsi. Ühes käes on veiniklaas, teises koogikahvel ja taustaks mängib Goran Bregovic. Paar vaba päeva on selja taga (tööpäevadel puhkamise riukalik rõõm! :)), paar veel ees, homme üks sõbralik üritus ka. Lumi on peaaegu läinud ja lumikellukesed õitsevad. Ehh, elukest, äkki tuleb niiviisi lõpuks eluvaim sisse tagasigi veel. 🙂

Brita kook kodujuustu ja vaarikatega
(allikas: “100 kooki 3”)

Põhi:
150 g võid
3 munakollast
1 muna
1 dl suhkrut
0,25 dl piima
175 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Beseekate:
3 munavalget
1 dl suhkrut
75 g mandlilaaste

Täidis:
2 dl vahukoort
2 sl suhkrut
400 g kodujuustu
300 g (külmutatud) vaarikaid

Vahusta 3 munakollast ja terve muna suhkruga. Lisa piim ja sulatatud ning natuke jahutatud või. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel ning lisa taina hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning laota ühtlaselt laiali. Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Jaota munavalgevaht tainale ning silu noaga ühtlaseks kihiks. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Täidise jaoks püreeri kodujuust veidi peenemaks ja vahusta koor koos suhkruga. Sega vahukoor kodujuustuga. Lõika jahtunud tainaplaat pooleks ning tõsta üks pool serveerimisalusele. Kata kodujuustuseguga ning jaota sellele vaarikad. Tõsta peale teine pool.

Advertisements

12 responses to “Brita kook kodujuustu ja vaarikatega

  1. See on meie pere andmetel maailma kõige parem kook 😛
    Vahepeal oli aeg, kui pidin seda hõisete saatel tegema mitu nädalavahetust järjest 😉

  2. See kook on nii hea küll, et peaaegu väärida maailma parima koogi nime. Aga ainult peaaegu 😛

  3. Ka minu lemmikkook. Olen aru saanud, et Brita nimelist kooki tehakse õige mitme eri retsepti järgi, aga see on silma jäänud parimana. No on super küll. Oma meeletus laiskuses teen minagi vaid ühe koogipõhja, mille pooleks lõikan, kuigi originaalretsept näeb teisiti ette. Minu kogemus vaid see, et küpsemisaeg peab veidi pikem olema.

  4. Kas külmutatud marjad liiga vedelaks ei sula koogi vahel?

  5. Kui marjade kogusega üle ei pinguta, siis ei tohiks probleemi olla.

  6. Tere kui suure vormi või plaadi jaoks need kogused mõeldud on?

  7. Siin on mõeldud tavalist standardset ahjuplaati (u 30×40 cm).

  8. Kas taignaplaat vaja lõigata pooleks kihiti, et tuleb kaks kihti (ehk siis kaks õhemat kihti) või tuleb lihtsalt suur plaat poolitada ja tõsta üksteise otsa?

  9. Suur plaat tuleb poolitada ja pooled ülestikku tõsta. Kihiti vist ei õnnestukski lõigata, sest põhi pole nii paks.

  10. Tegin seda ja väga maitsev sai 🙂 Segadusse ajas vaid see, et täidise jaoks ei ole kirjas suhkrukogust. Õnneks maitsemeel ei vedanud alt ja tuli väga hea 🙂 Aitäh!

  11. Kas 10-le on see kogus piisav või tuleks kogused kahekordistada?

  12. Blondinka8 – aitäh tagasisidet andmast & tähele panemast, lisasin ka suhkru koguse juurde.
    Marika – nendest kogustest tuleb poole ahjulaadi suurune kook, põhimõtteliselt peaks 10-le piisama.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s