Rabarberitiramisu

Rabarberitiramisu ehk kuidas pildistada toitu

Kes ütles, et toidupildistaja elu lihtne peab olema? Alustagem algusest (let’s start from the very beginning, a very good place to start…) ehk toidu valmis tegemisest.
1. Et poodi saadetud kodanik toorjuustu ostmata unustab, kiruge natuke ja kobige ise poodi.
2. Loopige juustukarbid korvi ja avastage kassa juures (loomulikult pärast peaaegu kogu järjekorra ära seismist), et tegemist on küüslaugumaitselise toorjuustuga. Mis halvasti, see uuesti.
3. Edasi järgige retsepti.
4. Kiruge natuke avastuse juures, et Cointreau-pudelile on keegi põhja peale teinud ja asendage (Grand Marnier’, amaretto, brändi, rummi, Vana Tallinna või mille iganes parajasti käepärast olevaga).
5. Kui roog on valmis, peske puhtaks nõud (sest kuidas ka ei üritaks, kraanikauss on neid ikka täis).
6. Kaunistage, laduge kogu pildistamisel vajaminev kupatus kandikule ja tassige rõdule.
7. Saalige veel mitu korda edasi tagasi, et tuua ära sõel kaneeli jaoks, statiiv ja veel pisut pudi-padi.
8. Sättige stseen ja kaamera paika.
9. Kiruge, kui pool garneeringut tuulega naabri jänesele lendab ja tooge uus.
10. Pildistage, kontrollige tulemust ja leidke, et kenasti on jäädvustunud kaadrist lahkuv garneering.
11. Pöörduge tagasi punkti 9 juurde.
12. Tehke veel paar võtet, roomates, põlvitades ja küünarnukki asjade transportimiseks kasutatud kandikule toetades.
13. Leppige tulemusega, tassige asjad tuppa tagasi ja toppige pesumasinasse määritud põlvedega püksid ning toorjuustune dressipluus.
14. Määrige roomamisel külma saanud selga soojendava salviga.
15. Ja nautige tiramisut!🙂

Rabarberitiramisu
(mugandatud: “Tiramisu”)

400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
100 g Lady’s Fingers küpsiseid

Immutamiseks:
2 dl kanget kohvi
2 cl Cointreau’d

Rabarberitäidis:
300 g (külmutatud) rabarberit
3 sl suhkrut
0,25 dl vett
0,5 tl kaneeli

peale puistamiseks kaneeli

Pane tükeldatud rabarber koos suhkru, kaneeli ja veega potti. Keeda tasasel tulel pehmeks. Lase jahtuda. Vahusta toorjuust suhkruga, lisa vahustatud koor. Sega kange kohv ja Cointreau. Kasta Lady’s Fingers küpsiseid ükshaaval kohvi-liköörisegusse ning lao magustoidukausside põhja. Kata rabarberisegu ja toorjuustukreemiga. Tee samamoodi ka teine kiht. Lase vähemalt paar tundi (soovitatavalt üleöö) külmkapis maitsestuda. Serveerimisel sõelu peale kaneeli.

Veel tiramisu lähemaid ja kaugemaid sugulasi: piparkoogitiramisu, ahjuõuna-tiramisu, tiramisu-juustukook. Ehk koidab kord ka päev, mil valmib see kõikse klassikalisem tiramisu (kui millestki sellisest üldse veel rääkida saab).

11 responses to “Rabarberitiramisu

  1. Tuleb välja, et köögikirjutaja elu on kõige karmin ja kõige ebaõiglasem. Jõudu vastupidamiseks!

  2. No mis sa teed, kui edevus nii suur on😀

  3. punkt 9 töötas eile mul õues edukalt kui pasha pealt kannikese õied minema kihutasid, ja patseerivad kanad näitasid üles suurt sümpaatiat pingil olnud pasha vasta🙂

  4. Ehh, siis mul on ikka veel hästi läinud, ma vähemalt ei pidanud teiste näljaste rünnakuid tõrjuma😀

  5. Väha hea, et nüüd on õpetus, mille järgi tulevikus joonduda.
    Loodetavasti saad siiski aegajalt mõned punktid vahele jätta.😛

  6. Väga tabavalt ja detailiderohkelt kirjeldatud toidublogija elu🙂 Aga pildid on Sul alati fantastilised – eks need kiitvad kommentaarid annavad ka jõudu edaspidisteks pingutusteks. Hea pilt on toidublogide juures ülioluline – kui mina satun mõnda uude toidublogisse ja näen mitte apetiitse välimusega pilte, lahkun sellest blogist ilma edasi süvenemata. Sinu blogis käin aga alati hea silmaga toidupildistja pilte nautimas.

  7. Lenka – sul läheb seda õpetust kindlasti tarvis ;)(Ma muidugi ei tea, kui palju sul on kavas toitu pildistama hakata)
    Aet – aitäh kiidusõnade eest. Tõsi see on, et postiivne tagasiside sunnib alati rohkem pingutama.

  8. punktis 10 kirjeldatud foto võiks ju täitsa kunstipärane olla:)

  9. Aitäh kogemusi jagamast.😀

  10. Aga need pildid on just need, mis selle blogi teistest toidublogidest palju paremaks teeb. Mul on sama teema, mis Aetil, kui pildid on jamad, siis ei hakka ma üldse blogisse ja retseptidesse süvenema. Olen vist silmadega sööja🙂

  11. Liputan teie positiivsete kommentaaride peale hääst meelest saba🙂

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s